Acasă World Te trec fiorii! Ce ascund cutiile agatate de munti intr-un oras din...

Te trec fiorii! Ce ascund cutiile agatate de munti intr-un oras din Filipine

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Toata lumea stie vorba aceea cu „cate bordeie, atatea obiceie”. Totusi, doar turistii tari de inger se avanta in locul unde mortii stau in munti.

Totul se intampla in Filipine, intr-un oras numit Sagada. Aici, din generatie in generatie s-a transmis o traditie pe cat de bizara, pe atat de interesanta.

In tribul Igorot mortii nu se ingroapa. Se baga in cutii mici de lemn si apoi se agata de munti.

Cand cineva moare, corpul lui se asaza in pozitie fetala, fiindca asa cere traditia: doar asa ajunge mai aproape de gasirea linistii vesnice.

Fiecare familie din trib are un cod de culori, iar sicriul de lemn poarta semnele, simbolurile si culorile specifice. Totul ca sa poata tinerele generatii sa isi priveasca si sa identifice stramosii, scrie A1.

In plus, se crede ca doar asa sufletul este mai aproape de Rai.

Atentie, insa! Doar cei morti din cauze naturale aveau acest privilegiu de a fi atarnat in munti. Motivul? Cei decedati din cauza bolilor, de exemplu, nu aveau ce cauta aici. Ar fi adus doar ghinion tribului.

Nepotii pot face poze cu bunicii care nu mai sunt si totusi, de ce nu ii ingroapa? Fiindca in tribul Igorot exista o credinta potrivit careia corpurile neinsufletite ce sunt ingropate ajung mai repede in contact cu apa si deci, putrezesc mai repede.

Azi, traditia parca incepe sa moara, caci filipinezii prefera acum sa adopte stilul de viata modern.

Iar sicriele din Sagada atarna acolo, sus in munti, ca sa aminteasca tuturor de sufletele care azi nu mai sunt, dar care vegheaza pentru binele tribului.