Acasă Special Opinii Scrisoarea dureroasa a unui jurnalist pentru Iohannis: Nu e limpede? Vorbesti la...

Scrisoarea dureroasa a unui jurnalist pentru Iohannis: Nu e limpede? Vorbesti la Bruxelles? Vei purta o musca de balegar pe nas.

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Poetul si jurnalistul Lucian Avramescu a transmis o scrisoare deschisa lui Klaus Iohannis sub forma unui editorial pe site-ul ampress.ro in care ii cere sa dea dovada de limpezime in actiunile sale si sa-l dea afara pe Victor Ponta, premierul Romaniei trimis in judecata pentru fapte penale.

 

Domnule Iohannis, presedinte al tarii mele, ma confrunt cu o neliniste pe care mi-o procuri zilnic fara sa te rog. Ei si, mi-ai putea ne-raspunde, ma doare pe mine-n palton de nelinistile tale! Pai ar trebui sa te doara nu doar pentru ca te-am ales, sunt cateva milioane ca mine, nu pentru ca te-am simpatizat ca neamt sobru si inca imi mai pun sperante ca vei fi altfel, dar nu pricep neam un lucru. Romania mea si a ta, domnule presedinte, trece printr-un moment daca nu dramatic, in totul penibil. Suntem singura tara din lume care are in fruntea Executivului, deci a banilor, a investitiilor (astea au disparut de cand haul), a gospodaririi orgoliului national, o hahalera care acum e si penala. Ca e hahalera  am tot scris-o si m-au crezut putini. Acum hahalera e dovedita, din pacate doar pentru trafic de influenta in beneficiu propriu, pentru prejudicierea unor complexe energetice, Turceni-Rovinari, cu vreo sapte milioane de euro. El era in zona mare si tare si dicta cui si cat, intre doua partide de miuta. Mai sunt si alte hotii, barosane, care vor iesi la iveala daca anchetatorii nu-s orbi, prosti sau cumparati. Pai cum sa stai domnule Iohannis pitit dupa trei vorbe, spuse mai degraba moale decat raspicat, ca ramai la ce-ai zis in iunie. I-ai zis, atunci, i-ai sugerat cu catifea in silabe, sa plece. Pai individul asta are inghesuita in el atata nesimtire – adu-ti aminte proba ca jumatate din doctoratul lui era dovedit copiat si l-a durut fix in dos – incat nu-si va da in veci demisia. Da-l afara domnule Iohannis. Basescu, care era fireste calificat pramatie, cum il descrie un colaborator apropiat, trimitea acasa membri ai guvernului pentru ca-i dadea in judecata  consiliera lui sifonata de-o aluzie. Tu chiar nu poti sa ne scapi de jena nationala de a fi singura tara din lume avand un premier penal? N-ai paragrafe de lege? Ai, domnule Iohannis, trebuie citite. Nu-s destul de limpezi? Da, dar rusinea tarii mele de a avea in fruntea banilor un hot dovedit de procurori si pe cale de a fi dovedit de judecatori, e cat se poate de limpede si vizibila. E ca un buboi in frunte. Se vede de pe Luna. Si stii unde se vede cel mai urat acest buboi? In fruntea matale, domnule Iohannis.

Incerc sa-ti inteleg prudenta sau moliciunea in altele. Dar in asta nu. Pune domnule un premier PSD, ca intre atatia banditi sunt si destui oameni de onoare, lasa dracului ambitia de a mi-l resapa pe Blaga, lasa-i sa-si linga ranile si sa se sudeze, ca si acolo au fost recuperate si luate in caruta, de pe centura, destule curve politice care-si spun liberali, lasa-i in penitenta ca nu faci treaba cu ei acum, si scapa-ne si scapa-te de rusine. Scapa-te de rusinea de a fi unica tara de pe mapamond cu un premier penal. Deja in limbajul diplomatic ai nostri-s nevoiti sa inchida gura in polemici fiindca li se spune scurt, ”pai voi vorbiti?”. Ia-ti inima-n dinti, sasule, si comite unica vitejie necesara in clipa asta: trimite hahalera acasa si incheie taraboiul, fiindca deocamdata asta-i premierul tau si conduce guvernul tau. Te duci in America? Afla ca ti se va vedea buboiul de cum dai coltul strazii. Vorbesti la Bruxelles? Vei purta o musca de balegar pe nas.