Acasă Stirile zilei Un grup de ucraineni intentioneaza sa trimita mai multe ADN-uri la extraterestri!

Un grup de ucraineni intentioneaza sa trimita mai multe ADN-uri la extraterestri!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un grup de ucraineni intentioneaza sa trimita in spatiu o arca cu ADN-uri, in cazul disparitiei omenirii de pe Pamant, extraterestrii sa poata regenera omul, potrivit agerpres.ro.

Astfel, materialul genetic – in special par si unghii – sunt depuse intr-o capsula, care mai apoi va fi amplasata la bordul unei navete spatiale si trimisa in spatiu deschis.

„Toti pot participa la acest proiect fara exceptie. In ,,arca ADN,, poate sa ajunga orice, de la par uman si unghii pana la blana de animal sau puf de plante. ADN-ul contine toate informatiile pentru conservarea omenirii”, opineaza expertul biolog Iuri Kiriciok, unul din autorii proiectului, indicand ca la probele ADN se pot adauga chiar si animale vii de casa. Un loc in arca nu costa mai mult de 25 de dolari, a mai indicat el.

„Este un pret destul de mic pentru participarea la o misiune civilizatoare”, afirma acesta, adaugand ca a pastra toate aceste probe pe Pamant este scump si periculos, iar in spatiu nimeni nu percepe niciun fel de taxe.

Capsula va fi lansata dupa ce se vor fi adunat 1 milion de esantioane, indica, la randul sau, Dmitri Stepanenko, seful acestui proiect ambitios, estimand cu aproximatie ca acest lucru s-ar putea intampla peste noua luni.

Cu toate acestea, savantii geneticieni sunt sceptici fata de miza proiectului, argumentand ca la ora actuala tehnologiile moderne nu sunt capabile sa reconstruiasca un om dintr-un esantion de par.