Acasă Stirile zilei ACCIDENTUL feroviar din Spania: Mecanicul trenului vorbea la telefon in momentul producerii...

ACCIDENTUL feroviar din Spania: Mecanicul trenului vorbea la telefon in momentul producerii accidentului! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Conform cercetarilor, cutiile negre ale trenului au dezvaluit ca trenul circula cu o viteza de 153 de kilometri pe ora in momentul producerii accidentului, pe un tronson pe care exista o limita de viteza de 80 de kilometri pe ora, potrivit mediafax.ro.

Cu cativa kilometri inainte, trenul rula cu 192 de kilometri pe ora, dupa care „o frana a fost activata”, a anuntat un tribunal din Galicia.

Accidentul a avut loc pe o linie de mare viteza care nu a fost echipata, pe acest tronson cu viteza redusa, cu un sistem de franare automata.

„El-insusi a spus ca este incredibil faptul ca nu este controlata viteza in acest loc, ca nu se poate trece de la 200 de kilometri pe ora la 80 de kilometri pe ora in mod direct, fara vreo supervizare a vreunui sistem de securitate”, a declarat pentru AFP Rafael Rico, un purtator de cuvant al sindicatului mecanicilor de tren Semaf in Galicia.

„Agentii stiu, iar el-insusi i-a spus acest lucru superiorului sau, ca nu era posibil sa accepti acest lucru. El ne-a spus acest lucru in ziua de dupa accident, cand era la spital. A spus ca este un loc in care toata lumea stia ca era dificil sa circuli”, a adaugat Rico.

Mecanicul Francisco José Garzon Amo, in varsta de 52 de ani, a fost inculpat duminica pentru „79 de fapte de omucidere prin imprudenta” si a fost eliberat sub control judiciar.

In fata judecatorului, el a recunoscut, potrivit presei, ca a avut un moment de neatentie si ca nu a reusit sa franeze, fara sa poata explica de ce.

Inregistrarea efectuata de cutiile negre a dezvaluit ca in momentul accidentului acesta vorbea la telefon „cu un angajat Renfe”, compania cailor ferate spaniole, „care parea sa fie un mecanic”, si ca el consulta, la momentul respectiv, un plan, potrivit tribunalului.