Avionul malaezian Boeing 777, prabusit in estul Ucrainei cu 298 de persoane la bord a fost doborat de o racheta ruseasca Buk, relateaza agentia ucraineana Unian.

Postul Russia Today citeaza un oficial de la Haga care neagra informatiile difuzate de presa ucraineana.

„Va pot spune cu siguranta ca aceste informatii nu sunt corecte. Nu suntem inca gata sa tragem niste concluzii”, a declarat Wim de Bruin, purtatorul de cuvant al Parchetului olandez.

Potrivit acestor date, racheta a fost adusa din Rusia pe teritoriul Ucrainei cu putin timp inainte de producerea tragediei, fapt confirmat de numeroase fotografii si inregistrari video, precum si de declaratii ale martorilor.

Anchetatorii din cadrul echipei comune de investigatie (JIT) au colectat si prelucrat peste un milion de documente, fotografii si inregistrari video, un volum imens de materiale care a impus largirea semnificativa a grupului de analisti.

In prezent, expertii trebuie sa stabileasca nu doar cercul persoanelor suspecte si sa adune dovezi impotriva lor, ci si sa ofere instantei fapte si probe suficiente pentru pronuntarea unui verdict. La aceasta lucreaza acum echipa de procurori.

De asemenea, parchetul olandez mentioneaza ca exista “dovezi clare” ale faptului ca serviciile secrete ruse “incearca in mod constant sa patrunda” in sistemele informatice ale politiei si procuraturii din Olanda.

Sursa: agerpres.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.