Acasă Stirile zilei CONCLUZIE FINALA in cazul avionului MALAYSIA AIRLINES disparut in 8 MARTIE 2014!

CONCLUZIE FINALA in cazul avionului MALAYSIA AIRLINES disparut in 8 MARTIE 2014!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Malaysia a declarat oficial ca avionul disparut in 8 martie 2014 a fost un accident si ca cele 239 de persoane care se aflau la bord sunt considerate moarte.

„Cu durere profunda declaram oficial, in numele Guvernului Malaysiei, ca zborul MH370 al Malaysia Airlines” a fost victima unui „accident”, a afirmat la televiziune directorul aviatiei civile malaysiene, Azharuddin Abdul Rahman.

„Se presupune ca cei 239 de pasageri si membri ai echipajului de la bordul MH370 au murit”, a adaugat el.

Boeingul 777 al companiei malaysiene Malaysia Airlines a disparut la 8 martie 2014 dupa decolarea din Kuala Lumpur cu destinatia Beijing. Majoritatea persoanelor aflate la bord erau chinezi.

Aparatul a schimbat brusc directia la o ora dupa decolare, fara explicatie. Aparatul a virat spre vest, apoi spre sud, in directia Oceanului Indian, unde s-ar fi prabusit dupa mai multe ore de zbor, ramanand fara carburant.

Pilotii nu au trimis nici un mesaj, dar traiectoria aparatului a fost reconstituita datorita semnalelor captate de sateliti. Locul precis al prabusirii ramane insa necunscut si nici o urma a aparatului nu a fost gasita in pofida cautarilor vaste, aeriene si submarine, in largul coastelor occidentale ale Australiei.

Motivele acestei schimbari de traiectorie si ale tacerii echipajului raman necunoscute.

Recunoasterea oficiala de catre autoritati a faptului ca a fost un accident va permite familiilor victimelor sa ceara despagubiri si companiei Malaysia Airlines sa recurga la asigurari.

„Speram ca aceasta declaratie va permite familiilor sa obtina ajutorul de care au nevoie, in special prin procesul de despagubiri”, a adaugat directorul aviatiei civile.

Sarah Bajc, al carei sot se afla in avion, a reactionat insa cu furie.

„Cred ca mint. Avionul s-ar fi putut prabusi. Dar nu exista dovezi si cat timp nu exista dovezi nu putem sa ii credem”, a declarat ea.

Anul 2014 a fost unul negru pentru aviatia civila malaysiana, care a pierdut doua avioane ale companiei Malaysia Airlines (zborul MH370, apoi cursa MH17, doborata in iulie de o racheta in estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord), dar si avionul companiei AirAsia, care s-a prabusit in decembrie in largul Indoneziei cu 162 de persoane la bord.

Sursa: mediafax.ro

Citeste caplimpede