Acasă Multimedia Fotogalerie TOP 10 Cele mai sanatoase ULEIURI pentru gatit si beneficiile acestora! FOTO

TOP 10 Cele mai sanatoase ULEIURI pentru gatit si beneficiile acestora! FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

1Uleiul de masline1. Uleiul de masline

Uleiul de masline este produs prin presare la rece, procentajul de acizi grasi fiind sub 0,8% si nu are defecte in ceea ce priveste aroma. Acesta este definit ca „uleiul de masline standard”, mostre din diverse sortimente fiind mereu verificate in laborator. Este bun in special pentru felurile reci de mancare, precum salate, sandvisuri, sosuri. Poate fi adaugat si in deserturi. Contrar credintei populare, uleiul extravirgin de masline este rezistent la prajit, pastrandu-si compozitia, astfel incat este chiar de preferat altor tipuri de ulei. Uleiul de masline este foarte bine tolerat de catre stomac; potrivit studiilor, acesta previne aparitia ulcerului gastroduodenal si gastrita, si, totodata, stimuleaza secretia bilei si a hormonilor pancreatici intr-un mod mai natural si mai eficient decat medicamentele prescrise. Prin urmare, acest ulei scade incidenta aparitiei calculilor biliari.