Acasă Life Monden CRBL se alatura campaniei “Uniti pentru drepturile artistilor”!

CRBL se alatura campaniei “Uniti pentru drepturile artistilor”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

CRBL se alatura campaniei “Uniti pentru drepturile artistilor”, aceasta campanie reprezentand demersul tanarului europarlamentar Petru Luhan, care doreste alinierea drepturilor artistilor romani la cele ale artistilor din Uniunea Europeana.

Eurodeputatul a ascultat nemultumirile, dar si obiectivele fiecarui artist si este convins ca impreuna vor reusi sa reglementeze statutul artistilor:

„Pe masura ce discut cu artistii romani imi dau seama mai in detaliu de diversitatea problemelor acestora. Cred ca suntem o echipa puternica, care vom pleda pentru drepturile tuturor artistilor din Romania, nu doar pentru cei prezenti in Parlamentul European la conferinta”.

Incantat ca exista posibilitatea sa isi expuna problemele cu care se confrunta, CRBL declara:

„Traiesc o bucurie in aceste zile luand la cunostinta de initiativa lui Petru Luhan. Ma alatur demersului lui si sustin alaturi de un grup compact de colegi artisti ideea adoptarii unui pachet de legi pentru protejarea drepturilor de autor si drepturilor conexe si de ce nu, adoptarea unui sistem de pensii organizat pentru artistii romani. Ma simt onorat ca port stindardul reprezentarii culturii romanesti acum si la nivel european. Astept cu nerabdare dezbaterile alaturi de colegii mei si de specialisti europeni in domeniu.” „A canta inseamna a suferi, dar eviti/ A face muzica e un lux, nu cred ca ti-l permiti”, a mai adaugat artistul.

In data de 19 iunie a.c. se va organiza la Bruxelles, in cadrul Parlamentului European, conferinta privind Reglementarea statutului artistilor in Uniunea Europeana, in cadrul careia si artistii romani vor pleda pentru drepturile lor. Conferinta va imbraca forma unei dezbateri si va reuni reprezentanti ai Comisiei Europene, europarlamentari, reprezentanti ai unor sindicate de artisti din Uniunea Europeana si juristi specializati in drepturi conexe ale artistilor.

Romania va fi reprezentata de o parte dintre cei mai cunoscuta artisti ai sai, printre ei se numara: Alexandru Arsinel, Stela Popescu, Gheorghe Turda, Sofia Vicoveanca, Toni Grecu, Dinu Iancu Salajanu, Laurentiu Duta, Tibi Scobiola, Smiley, Connect-R si Andreea Banica.

Sursa: libertatea.ro