Acasă Life Dezvoltare Personala Testul Leopold Szondi! Parcurge pasii pentru a incerca sa-ti descoperi latura intunecata...

Testul Leopold Szondi! Parcurge pasii pentru a incerca sa-ti descoperi latura intunecata a sufletului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Leopold Szondi (1893-1986) a fost un psihiatru de origine maghiara, acesta fiind foarte cunoscut pentru unealta psihologica pe care a creat-o, „Testul Szondi”. Principalul scop al acestui test a fost acela de a scoate la iveala anumite aspecte ale personalitatii reprimate in perioada copilariei, cu ajutorul anumitor fotografii ale unor psihopati, in baza simpatiei sau a aversiunii pe care acestea le provoaca in psihicul subiectului. Acest test are ca fundament principiul general potrivit caruia aspectele personalitatii care ne deranjeaza la cei din jurul nostru sunt cele care au creat un sentiment de aversiune fata de noi insine intr-un stadiu timpuriu ale vietii noastre, motiv pentru care acestea au fost reprimate.

Iata cativa termeni din domeniul psihologiei pe care ar trebui sa-i cunoasteti inainte de a incepe acest test:

Reprimarea: conform conceptului psihanalitic, acesta este cel mai important mecanism de aparare psihologic de care dispunem. Functia sa cea mai importanta este aceea de a transfera ganduri si dorinte in legatura cu care nu ne simtim confortabil subconstientului.

Negarea (refuzul): Este un proces mental prin care ne refuzam impulsurile noastre cele mai profunde, adoptand exact opusul comportamentului dorit.

Sublimarea: procesul de trasfer al alegerilor noastre reprimate, stari sau comportamente catre cele care sunt acceptabile sau utile din punct de vedere social, cum ar fi activitatile artistice, hobby-uri, alegeri profesionale sau mici obiceiuri inofensive.

Instructiuni

Priveste cu atentie portretele acestor opt oameni si alege-l pe cel cu care nu ti-ai dori sa te intalnest in timpul noptii in intuneric, deoarece, aspectul sau iti provoaca dezgust si teama interioara. Citeste interpretarea care corespunde numarului de portret ales.

 

IMPORTANT: va rugam sa nu interpretati gresit rezultatele testului. Acestea nu implica existenta unei anumite tulburari psihice, din moment ce acest test a fost conceput cu scopul de a face o presupunere cu privire la posibilele impulsuri reprimate in conformitate cu teoria psihanalizei.

Testul initial include sase seturi de portrete a cate opt portrete fiecare set. Acestea au fost clasificate ca homosexual, sadic, epileptic, insteric, katatonic, schizofrenic, depresiv si maniac. Acesta este o versiune mai mica a testului si include doar un singur set de portrete.