Indrumar pentru superinvatare

a) Zimbetul permanent in timpul studiului; zimbetul trebuie indreptat catre partile si organele corpului care nu sint deschise catre nou. Daca inima nu doreste sa perceapa si sa fie dechisa, zimbetul adresat ei da senzatia de bucurie si de multumire in studiu. Daca ficatul a obosit din cauza unei tensiuni putin cam mari, care limiteaza vederea, zimbetul adresat lui va imbunatati starea.

b) Permiteti-le mainilor, picioarelor, capului, pieptului, ochilor, nasului, gurii, urechilor, limbii sa fie antrenate in mod activ in procesul de invatare. Priviti in interiorul dumneavoastra si straduiti-va sa intelegeti, folositi-va mainile, ochii, urechile si toate celelalte organe si permiteti-le lor sa fie in contact cu tot ceea vreti sa invatati.

c) Zimbiti simturilor dumneavoastra, permiteti-le sa fie deschise si sa simta lumina si bucuria invatarii, sa fie antrenate in procesul invatarii. Incepeti cu vederea, apoi treceti la auz, la miros, miscare si gust. Imaginati-va sau propuneti-va ca va pregatiti sa va invatati vazul cum trebuie sa vada, auzul – cum sa auda, mirosul – cum sa miroasa etc.

d) Folositi metaforele in viata dumneavoastra de zi cu zi: de exemplu – sinteti un gradinar care comunica cu florile; sunteti un iubitor de animale, iar ceea ce invatati sunt animalele si calitatile lor.

e) Imaginati-va in intregime in procesul studiului. Verificati-va tot sistemul – sentimentele, organele, mainile, palmele etc. Zambiti-le, spuneti-le ca le iubiti si ca vreti sa va folositi de ele.

Cresterea fortelor proprii prin intermediul Zimbetului Interior

Zimbetul este cea mai puternica energie a puterii personale. Zimbetul sincer aduce un plus de putere organelor de simt, mai ales ochilor care sint legati de toate organele corpului.

Imaginati-va ca aveti 63 de trilioane de celule. Fiecare celula prelucreaza o cantitate nesemnificativa de energie. Dar inmultita cu 63 de trilioane, energia devine uriasa.

Atunci cand sunteti relaxati si linistiti, zimbiti, si astfel veti putea sa va mentineti energia la un nivel ridicat si veti fi intotdeauna pregatiti sa actionati.

Atunci cand nivelul energiei dumneavoastra creste, aveti mai multa energie pentru perfectionarea maiestriei proprii, aveti posibilitatea de a actiona mai bine, stiti mai bine ce doriti si cum sa obtineti acest lucru.

Nu uitati sa zimbiti intotdeauna sincer cu ochii si sa va umpleti inima de dragoste. Aceasta este profilaxia tuturor bolilor.

Atunci cand sinteti suparati, maniosi, obositi, cind plangeti sau cand sunteti nervosi, organele dumneavoastra secreta otrava, dar daca sunteti fericiti si zimbiti, ele vor transforma aceste substante in lichide hranitoare.

Omul contemporan traieste o viata foarte agitata. Pentru foarte multi dintre noi a devenit o obisnuinta sa ne incheiem ziua cu tensiune musculara si cu durerea de cap. Este straniu poate, dar in acest caz nu trebuie sa faceti nimic. Trebuie numai sa stiti ca atunci cand apare o situatie complicata sa nu ii permiteti sa va acapareze. Trebuie sa zambiti. Datorita acestei actiuni simple, lumea se va schimba, iar ceea ce o sa va para a fi o mare neplacere se va dovedi a nu fi chiar asa.

La inceput poate fi destul de greu sa va analizati rezultatele Zimbetului Interior, insa cu timpul veti reusi sa zambiti mai des si veti vedea ca zimbetul va deveni o parte de neinlaturat din viata dumneavoastra.

Citeste continuarea in pagina urmatoare>>>>>>