Neutralizarea stresului se face prin zimbet

Zimbetul Interior este foarte eficient pentru neutralizarea actiunii stresului. In societatea noastra contemporana se cheltuiesc foarte multi bani pentru a se gasi un mijloc de inlaturare a stresului. Adesea, mijloacele gasite nu fac decat sa elimine partial sau doar pentru un timp factorul de stres.

Zimbetul Interior este strans legat de timus si creste activitatea functionala a acestei glande. In sistemul daoismului, timusul este un rezervor al luminii, dragostei si al fortei vitale de energie.

Atunci cand ne aflam sub influenta unui stres de natura emotionala, glanda de la baza gatului, timusul, este afectata prima. Doctorul John Daimop-Da a facut un studiu si a aratat ca timusul are un rol de reglare, conduce fluxul de energie vitala si tamaduitoare a corpului.

Mack-Ferlan Burner, laureat al Premiului Nobel din Australia, a formulat o teorie a cancerului in care a facut presupunerea ca dezvoltarea activitatii functionale a timusului poate conduce la posibilitatea de a evita cancerul.

Una dintre celulele care se formeaza in timus este celula T. Functia acesteia consta in gasirea celulelor anormale si lichidarea acestora. Daca celulele T nu sunt activate de hormonul timusului, celulele anormale pot continua sa se inmulteasca si sa se transforme intr-o forma clinica de cancer. Ca urmare, timusul are un rol important in prevenirea cancerului in perioada adulta.

Ochii – un factor important in practica daoista

Legendele daoismului spun ca atunci cand radem organele noastre elibereaza niste emanatii care hranesc tot corpul. Atunci cind sintem agitati, ne temem sau ne aflam intr-o stare de stres, acestea formeaza niste emanatii daunatoare care blocheaza canalele energetice, patrund in organe, provocind pierderea poftei de mancare, indigestia, cresterea tensiunii arteriale, insomnia si alte consecinte negative.

Zambind, le permitem organelor noastre sa creasca, sa actioneze in acest fel mult mai eficient. Ca urmare, ficatul, de exemplu, are mai mult loc pentru a depozita substante nutritive si pentru a le elimina pe cele daunatoare.

Practica Zimbetului Interior trebuie inceputa cu ochii. Ei trebuie pusi in legatura cu sistemul nervos vegetativ care regleaza functia organelor si a glandelor. Ochii primesc la inceput semnalele emotionale si adesea obliga organele si glandele sa grabeasca reactia la stres sau pericol si sa se relaxeze atunci cand situatia critica a trecut.

La modul ideal, ochii mentin linistea si nivelul echilibrat al reactiei de raspuns. De aceea, relaxindu-va ochii, puteti sa va relaxati tot corpul si sa eliberati in acest fel energia necesara actiunii.

Atunci cind va gasiti intr-o situatie de stres sau treceti printr-un moment de agitatie sau de teama, activitatea organelor se blocheaza, iar capacitatea de munca scade. Se pierde in zadar o cantitate mare de energie, obositi, cu alte cuvinte va pierdeti vitalitatea. Va este foarte greu sa invatati, sa aveti idei noi. In sistemul Dao se considera ca organele noastre, sentimentele si partile corpului sunt antrenate in procesul studiului.

Atunci cand le zambiti organelor si glandelor, siliti cu ele o legatura si puteti intra foarte usor in contact cu ele.

Atunci cand va gasiti intr-o stare de stres sau de teama, toate organele si simturile se blocheaza. De exemplu, atunci cand nu iubiti pe cineva, corpul dumneavoastra nu poate sa accepte acea persoana si nu poate sa ia in considerare experienta si ideile ei.

Citeste continuarea in pagina urmatoare>>>>>>