Serviciul Roman de Informatii face dezvaluiri in premiera si anunta ca exista si in tara noastra adepti care s-au alaturat gruparii Statul Islamic.

In ultima perioada au fost descurajate actiuni de propaganda. Si exista straini rezidenti in Romania care s-au alaturat Statului Islamic.

Seful Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul Serviciului Roman de Informatii vorbeste pentru prima data despre vulnerabilitatile Romaniei in fata pericolului terorist:

„Raspunsul meu trebuie sa linisteasca, dar trebuie sa fie corect si obiectiv. Nu suntem feriti total de posibilitatea unui atac terorist in Romania, evident. Mergem pe niste premise. Sunt cazuri punctuale de persoane radicalizate, fundamentaliste, care adera dincolo de ideologie si incearca sa sprijine aceste organizatii teroriste”, a spus el.  

„Tara noastra este in retorica acestei organizatii, nominalizata ca teritoriu ce trebuie cucerit, inclus in asa-zisul Califat. Romania este una dintre rutele de tranzit, de transfer al acestor voluntari jihadisti catre teatrele de operatii, dar nu este exclus sa fie si ruta de intoarcere pentru ei”, spune oficialul SRI.

Sursa: digi24.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.