Filmele in care ostaticii Statului Islamic sunt executati fara mila provoaca fiori si celui mai puternic om de pe acest Pamant la vederea si ascultarea clipurilor ingrozitoare.

Melodiile de pe fundalul filmelor cu executii se numesc “nasheed” si au devenit parte din brandul Statului Islamic. Nu se aud instrumente, ci doar niste voci modificate digital, pentru a crea impresia unui cor aflat in perfecta armonie.

Daca nu esti pur si simplu ingrozit de imagini si asculti melodia fara sa asisti la scenele barbare regizate de jihadisti, melodia ar putea trece drept un cantec de liniste si meditatie.

“Cantecul este atat de melodic si atat de intens, incat oamenii se declara imediat placut impresionati”, a declarat un analist al Middle East Forum, Pieter Van Ostaeyen, care a studiat muzica jihadista.

“Daca asculti, cu mult calm, doar acordurile muzicale, fara sa stii versurile, s-ar putea sa ai parte de o anumita experienta spirituala. Insa majoritatea oamenilor habar nu au ce asculta”, a adaugat Van Ostaeyen, conform site-ului motherjones.com.

Intr-adevar, versurile celebreaza varsarea de sange si “razboiul sfant”. “Calea razboiului este calea vietii”, “cei dintre noi care mor, sacrificandu-se pentru aparare, se vor bucura de eternitate in paradis” sunt doar cateva dintre versurile cantecului “Saleel al-Sawarim”, pe care il gasiti mai jos.

Nu au fost inventate de ISIS

Cantecele numite “nasheed” nu au fost inventate de ISIS, insa acompaniaza orice film realizat de jihadisti. Melodiile au devenit un element component vital pentru identitatea Statului Islamic.

Phillip Smith, un cercetator al Afacerilor Externe din Orientul Mijlociu din cadrul Universitatii americane din Maryland, a declarat ca “nasheed” sunt ideale pentru a tinti in mintile celor pe care ISIS doreste sa-I recruteze.

“Nasheed” isi incep istoria in anii ’70 si ’80, in timpul miscarilor de renastere islamica din Egipt si Siria. Le vei gasi in filme de elogiere a razboinicilor mujahedini in razboaiele din Cecenia. Mai mult decat atat, insusi Osama Bin Laden a pus bazele unei “formatii” de cantece nasheed in tinerete si a inregistrat melodiile pe mai multe casete pe care le-a impartit prietenilor sai.

Asculta pe pagina urmatoare muzica care iti da fiori >>>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.