La o prima consultare a manualelor de Religie pentru elevii de clasa a treia este de-a dreptul scandalos ceea ce contin aceste carti. 

Cartile contin povestiri de o cruzime iesita din comun, iar acest lucru i-a revoltat definitiv pe parinti. Pedepsele divine suferite de egipteni inainte de eliberarea evreilor sunt descrise in cel mai infricosator mod cu putinta:

„Ca sa-l determine pe faraon sa-i elibereze din robie pe evrei, Dumnezeu a trimis asupra egiptenilor zece pedepse foarte grele”: a transformat in sange apa raului Nil, a acoperit cu broaste tot pamantul Egiptului, au aparut tantari peste tot, a umplut casele si pamantul egiptenilor cu tauni, au murit de foame multe vite, au aparut rani si bube pe oameni si pe vite, a trimis grindina, apoi lacuste care au distrus totul, a trimis intuneric peste Egipt, a ucis pe primii baieti nou-nascuti in familiile egiptenilor, iar pedeapsa care l-a lovit „direct in inima”.

Intr-un alt manual de clasa a treia, tot la cultul ortodox, copiii afla cum a fost pedepsita o tanara care nu a mers sa se inchine la moaste de Sfanta Paraschiva, preferand sa faca muraturi in ziua de sarbatoare. Pentru ca a continuat sa munceasca, desi a fost atentionata de mama ca este pacat tanara a fost calcata de o masina cand a iesit din casa sa cumpere o paine. Tanara s-a insanatosit dupa ce mama ei „alergat la Sfanta Parascheva sa-i ceara iertare si sa se roage pentru salvarea acesteia”.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.