Statul Islamic trece la cel mai inalt nivel! Va ataca cu dronele kamikaze!

Statul Islamicau trecut la cel mai inalt nivel de razboi, dupa ce armata Statelor Unite a doborat o drona a jihadistilor.

Expertii in securitate avertizeaza, insa, ca in curand jihadistii ar putea folosi drone si in lupta.

Miercuri, oficialii americani au anuntat ca, pentru prima data, ISIL a folosit drone, relateaza Daily Beast.

Drona, care efectua o misiune de supraveghere, a fost doborata in apropiere de Fallujah, in Irak, a declarat un oficial american pentru sursa citata. LaPentagon, unii s-a grabit sa respinga ipoteza potrivit careia dronele folosite de ISIL ar reprezenta un pericol real. Oficialii militari au atras atentia ca exista o mare diferenta intre dronele Statului Islamic cumparate de pe Amazon si unele performante, care pot fi folosite in lupta.

Click pe aceeasi tema:  Dezvaluirile uluitoare ale unui consilier al lui Putin: Rusia se pregateste de razboi inca din 2003!

Exista insa o alta tabara care avertizeaza ca Statul Islamic ar putea folosi acest tip de tehnologie ca o arma mortala.

„ISIL are cu siguranta drone de supraveghere. Acestea au devenit ceva destul de comun si era clar ca vor ajunge si pe mana teroristilor”, spune Christopher Harmer, analist de securitate la Institutul din Washington.

„Ei nu au drone de atac reutilizabile, dar cred ca este doar o chestiune de timp pana vor face rost de unele. Practic, ei le-ar putea transforma in mici drone kamikaze”, a avertizat expertul.

Primele dovezi ca gruparea jihadista foloseste drone au venit in urma cu aproape un an. Unul dintre filmuletele jihadistilor incepea cu imagini cu luptele dintr-un oras din vestul Irakului, surprinse din aer. Deocamdata nu sunt indicii care sa sugereze ca Statul Islamic avea tehnologia necesara pentru supravegherea in timp real, dar a avut cu siguranta instrumentele necesare pentru a lua imagini video din aer.

Click pe aceeasi tema:  Se incing spiritele! Turcia a doborat un avion de vanatoare rus la frontiera sa cu Siria

Sursa: ziare.com

Citeste caplimpede

spre