Vladimir Putin a mobilizat aproape 100.000 de soldati intr-o demonstratie de forta fara precedent, pentru manevre militare ce vor avea loc in luna martie.

Potrivit sefului Statului Major al fortelor armate ruse, la exercitiile militare nave de razboi, apararea antiaeriana, blindate si bombardiere strategice.

„Numarul militarilor implicati este acum de 80.000, iar numarul avioanelor a crescut la 220”, a explicat Valeri Gherasimov, potrivit RIA Novosti.

Primele exercitii au inceput saptamana trecuta, cand 8.000 de artileristi au fost desfasurati in peninsula Crimeea si in sud-vest, in apropiere de granita cu Ucraina. Simultan, 200 de tanchisti simuleaza asedierea unui oras in centrul Rusiei., iar in Siberia, fortele aeriene se pregatesc sa raspunda unui razboi electronic’, potrivit sursei citate.

Dar cele mai mari miscari de trupe au inceput de luni, odata cu reaparitia presedintelui Vladimir Putin, care a ordonat inceperea unor exercitii militare surpriza, ce presupun desfasurarea de bombardiere strategice in Crimeea si 38.000 de militari in Arctica. Astfel, bombardiere strategice Tupolev 22-M3 au aterizat ieri in Crimeea, iar militarii din regiunile centrale si de vest ale tarii au fost pusi in stare de alerta. De asemenea, 3.000 de militari au fost desfasurati in Insula Sahalin, in Extremul Orient rus, unde au fost instalate baterii de rachete antiaeriene.

In ceea ce priveste desfasurarea de forte din Marea Baltica, 20 de nave de razboi, vedete si submarine, transporta baterii de rachete Iskander-M catre enclava Kaliningrad, de la granita cu Polonia si Lituania.

Nu in ultimul rand, pana la finalul saptamanii viitoare, vor fi desfasurate trupe si in Armenia si in cele doua republici separatiste georgiene Abhazia si Osetia de Sud.

Sursa: evz.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.