Acasă Stirile zilei Justitia Sorin Ovidiu Vintu a mai incercat sa obtina o liberare conditionata

Sorin Ovidiu Vintu a mai incercat sa obtina o liberare conditionata

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Solicitarea lui Sorin Ovidiu Vintu (SOV) de liberare conditionata a fost respinsa ca nefondata de instanta de judecata, care a dispus ca omul de afaceri sa n-o mai deranjeze cu astfel de cereri inainte de 26 august. SOV este incarcerat de aproape patru luni, dupa condamnarea la inchisoare in dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa.

In cererea de liberare, avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu au inserat caracterizarea omului de afaceri, realizata de reprezentantii Penitenciarului Jilava in perioada in care a executat pedeapsa primita in dosarul privind santajarea lui Sebastian Ghita.

Din aceasta rezulta ca Vintu „are o personalitate matura, abilitatea de a se adapta normelor si regulilor unui grup stabil, conduita echilibrata, este o persoana inteligenta, intreprinzatoare, activa social”. „In privinta comportamentului petentului in perioada de libertate intervenita intre cele doua condamnari va rugam sa observati ca petentul a avut o conduita conforma cu normele de convietuire sociala, acordand o incredere sportia justitiei in general si rolului social al acesteia, in conditiile in care a apelat la organele judiciare ale Statului, formuland un denunt (…) cu privire la savar;irea unei infractiuni de trafic de influenta (…) de catre inculpatul Obreja Rudel”, semai precizeaza in cererea de liberare conditionata.

Sorin Ovidiu Vintu a solicitat sa fie liberat conditionat dupa ce a executat doua treimi din pedeapsa, cererea fiind inregistrata la Judecatoria Sectorului 4 la 10 aprilie.

Vintu a executat, pana in prezent, un an de inchisoare, dupa pedeapsa primita in dosarul privind santajarea lui Sebastian Ghita, si aproape patru luni din condamnarea de doi ani din dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa.

Vintu a mai fost trimis in judecata, alaturi de Liviu Luca, Octavian Turcan, Gheorghe Supeala si alte sapte persoane, in 31 ianuarie, pentru spalare de bani si delapidarea patrimoniul Asociatiei Salariatilor din cadrul SNP Petrom SA, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 12 milioane de euro.

Omul de afaceri este judecat si in dosarul privind devalizarea Fondului National de Investitii, fiind acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare.