Secretele mizerabile din panificatie! Vezi de unde vine culoarea PAINII NEGRE si cum recunosti painea contrafacuta! – Cap Limpede

Secretele mizerabile din panificatie! Vezi de unde vine culoarea PAINII NEGRE si cum recunosti painea contrafacuta!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
  •   
  •  
  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
    5
    Shares

Painea nu este intotdeauna ce se vede si se crede si noi iti vom arata cum poti proba calitatea unei paini.

Peste 90% din painea de pe piata din Romania contine coloranti si diverse substante nocive organismului.

In cazul painii negre, aceasta prezinta o culoare inchisa care revine din cafea, cacao, culoranti naturali (mai rar) dar artificiali din abundenta, vin rosu, si multe altele.

Cum poti recunoaste o paine neagra sau de secara contrafacuta:

– pune o felie de paine neagra sau de secara intr-un castron cu apa. Daca apa se coloreza, inseamna ca painea contine coloranti;

– painea neagra si cea de secara este mult mai compacta, avand o structura mai densa. Doua paini identice ca marime, una alba si una neagra, trebuie sa fie diferite ca greutate; cea neagra trebuie sa fie mai grea;

– painea neagra si cea de secara trebuie sa aiba pori adanci si sa fie mult mai mica decat cea alba.

Loading...

Sursa: observator.tv

Citeste caplimpede


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
  •   
  •  
  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
    5
    Shares
spre