Secretele mizerabile din panificatie! Vezi de unde vine culoarea PAINII NEGRE si cum recunosti painea contrafacuta!

Painea nu este intotdeauna ce se vede si se crede si noi iti vom arata cum poti proba calitatea unei paini.

Peste 90% din painea de pe piata din Romania contine coloranti si diverse substante nocive organismului.

In cazul painii negre, aceasta prezinta o culoare inchisa care revine din cafea, cacao, culoranti naturali (mai rar) dar artificiali din abundenta, vin rosu, si multe altele.

Cum poti recunoaste o paine neagra sau de secara contrafacuta:

– pune o felie de paine neagra sau de secara intr-un castron cu apa. Daca apa se coloreza, inseamna ca painea contine coloranti;

– painea neagra si cea de secara este mult mai compacta, avand o structura mai densa. Doua paini identice ca marime, una alba si una neagra, trebuie sa fie diferite ca greutate; cea neagra trebuie sa fie mai grea;

– painea neagra si cea de secara trebuie sa aiba pori adanci si sa fie mult mai mica decat cea alba.

Sursa: observator.tv

Citeste caplimpede

spre