Painea alba, una dintre cauzele principale ale aparitiei DIABETULUI si CANCERULUI DE COLON

Una dintre cauzele principale ale aparitiei cancerului de colon si a diabetului este painea alba, potrivit specialistilor. Romanii sunt pe primul loc la consumul de paine din Europa.

Un roman consuma saptamanal cam doua kilograme de paine, de sapte ori mai mult decat britanicii. In aceste conditii este bine de stiut ca painea alba ne poate efectiv ucide, consumata in cantitati prea mari. Painea alba ingreuneaza tranzitul intestinal, lucru ce poate duce la cancer de colon, iar prin continutul ridicat de glucide poate provoca dibet de tip2. Nutritionistii recomanda consumul de paine integrala sau cu seminte.

„Azi e o certitudine stiintifica faptul ca painea alba e unul dintre alimentele cele mai dezechilibrate din punct de vedere nutritional. Ea contine o cantitate foarte mare de amidon, foarte susceptibil de a creste glicemia. Obezitatea este cea mai raspandita boala de nutritie si creste riscul de aparitie al tuturor bolilor de civilizatie moderna: diabetului de tip2, anumite forme de cancer. O parte din glucide se depun sub forma colesterolului rau pe artere”, a declarat Gheorghe Mencinicopschi, medic nutritionist.

Romania este prima tara din lume care va folosi in agricultura un compus chimic pe baza de initium, un ingredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de „Codex Alimentarius„.

Sursa: rtv.net

spre