Cap Limpede

Stirile zilei

Specialistii de la NASA au descoperit gheata si materii organice inghetate pe MERCUR! VIDEO

Specialistii de la NASA au descoperit pe Mercur, cea mai apropiata planeta de Soare, gheata si materii organice inghetate in craterele sale de la polul nord, potrivit Reuters.

Telescoapele de pe Terra au descoperit in ultimii 20 de ani mai multe dovezi despre existenta gheturilor pe Mercur, insa materiile organice detectate constituie o surpriza, spun specialistii de la NASA care coordoneaza misiunea Messenger, prima sonda care orbiteaza planeta.

Atat gheata, cat si materiile organice, similare carbunelui sau gudronului, ar fi rezultatul unor coliziuni ale planetei cu comete si asteroizi, produse in urma cu milioane de ani.

„Nu este ceva ce ne asteptam sa vedem, dar, bineinteles, iti dai seama ca este oarecum logic, pentru ca am vazut aceste lucruri si in alte parti”, precum corpuri inghetate din afara sistemului nostru solar sau in nucleele unor comete, a declarat David Paige, de la University of California, din Los Angeles.

Cercetatorii spun ca nu este vorba doar de o ipoteza nebuneasca, explicatiile ducand spre concluzia ca este vorba de materii organice.

Specialistii cred ca materiile organice, care sunt de doua ori mai intunecate decat cea mai mare parte a suprafetei lui Mercur, au fost amestecate cu materiile provenind de la asteroizii sau cometele cu care s-a ciocnit planeta.

Cercetatorii nu cred ca Mercur a fost sau este potrivita pentru viata, in formele sale primitive, insa descoperirea acestor materii organice pe o planeta aflata in centrul sistemului nostru solar poate aduce informatii privind modul in care a aparut viata pe Terra sau cum a evoluat pe planete din afara sistemului solar.

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-24816").on("click", function(){ $(".com-click-id-24816").show(); $(".disqus-thread-24816").show(); $(".com-but-24816").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});