O companie americana a inventat o tehnica prin care se painea va putea fi pastrata timp de 60 de zile, fara sa faca mucegai.

Procedura consta in trecerea painii printr-un sistem sofisticat cu microunde ce ucide sporii care duc la aparitia mucegaiului, scrie BBC News. Compania sustine ca astfel se va putea reduce cantitatea de paine aruncata la gunoi.

Tehnica poate fi folosita si pentru alte alimente precum carnea proaspata de curcan, fructele si legumele.

Irosirea alimentelor este o problema importanta in majoritatea tarilor dezvoltate. In SUA, studiile arata ca o familie medie americana arunca 40% din mancarea cumparata. Painea este in topul alimentelor irsoite: in Marea Britanie, de exemplu, 32% din painea cumparata este aruncata la gunoi.

Compania americana Microzap sustine, insa, ca a dezvoltat o tehnica prin care painea va ramane fara mucegai timp de doua luni de zile. Instrumentul lor cu microunde, creat initial pentru a ucide bacteriile precum MRSA si salmonella, distruge si sporii de mucegai in circa 10 secunde.

Inventia a atras atentia companiilor producatoare de paine, insa acestea se tem ca vor creste foarte mult costurile.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.