SASE persoane cunoscute care au fost pur si simplu STERSE din istorie! FOTO

3. Lev Trotki (1879 – 1940)

Trotki s-a nascut Lev Davidovici Bronstein, in 1879, intr-o familie bogata de evrei. A studiat la Odessa si Nikolaev, unde a intrat in contact cu ideologia marxista. A fost initial arestat pentru implicarea sa in Sindicatul Muncitorilor din Sudul Rusiei si apoi exilat in Siberia, timp de patru ani. Dupa ce a evadat din exil, si-a luat numele Trotki, dupa un temnicer intalnit in Odessa si a fugit la Londra, unde i s-a alaturat lui Vladimir Lenin.

Loading...

Dupa venirea la putere a bolsevicilor, a avansat rapid, ajungand Comisar al Poporului pentru Afacerile Externe si conducator al delegatiei ruse la Brest-Litovsk, unde s-a negociat tratatul de pace cu Germania, care a marcat iesirea Rusiei din Primul Razboi Mondial. Dupa imbolnavirea si, ulterior, decesul lui Lenin, de care se separase in 1917, Trotki si-a consolidat puterea, fapt care i-a determinat pe Stalin, Zinoviev si Kamenev sa formrze o troika prin care sa opreasca ascensiunea lui.

Stalin a castigat disputa politica, Trotki fiind eliminat din partid si deportat in Kazahstan. A fost exilat din Uniunea Sovietica un an mai tarziu, in 1929. Eliminarea lui din fotografii si arhive, inceputa de Lenin, a fost continuata dupa deportarea sa. El nu a fost reabilitat niciodata de autoritatile sovietice, nici in timpulglasnostului, cand multe dintre victimele epurarii au beneficiat de un astfel de tratament.

1no3

Loading...

CITESTE ALTE STIRI INTERESANTE

spre