Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, sa aplice o amenda record, de 100.000 de lei, postului Mynele TV, care il are ca actionar si pe cantaretul Costi Ionita, din cauza ca aceasta televiziune a difuzat, in februarie 2013, in timpul noptii, reclame la convorbiri telefonice erotice.

Membrii CNA au considerat ca „fapta este foarte grava” (difuzarea de reclame la convorbiri telefonice erotice), cu atat mai mult cu cat Mynele TV este o televiziune aflata pe lista „must carry” pe 2014, fiind obligatorie la retransmisie pentru toti cablistii din Romania.

„Eu cred ca fapta este grava si cred ca trebuie sa aplicam o amenda mare (…) Acest post va fi retransmis in casele tuturor romanilor, nu ma bucur deloc pentru acest lucru si cred ca trebuie sa aiba o responsabilitate si mai mare”, a spus membrul CNA Lorand Turos.

El a propus aplicarea unei amenzi de 100.000 de lei, care reprezinta jumatate din amenda maxima posibila pe care CNA o poate aplica pentru incalcarea legislatiei audiovizuale (cuantumul maxim este 200.000 de lei).

O alta propunere, aplicarea unei amenzi de 20.000 de lei (facuta de Cristina Trepcea), nu a intrunit numarul minim necesar de voturi (sase) pentru a fi aplicata.

Licenta audiovizuala a Mynele TV este detinuta de societatea Happy Music SRL, ai carei asociati sunt Constantin Ionita si Corina Mihaela Boabes, cu cate 50%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.