Acasă Multimedia Fotogalerie SASE persoane cunoscute care au fost pur si simplu STERSE din istorie!...

SASE persoane cunoscute care au fost pur si simplu STERSE din istorie! FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Statele totalitare nu agreeaza opozantii, care sunt amenintati sau chiar ucisi, fiind stersi complet din istorie.

6. Jang Song-thaek (1946 – 2013)

Jang Song-thaek s-a nascut la inceputul lui 1946, la Kangwon-do, la doar cateva luni de la divizare, in noul stat Coreea de Nord. Song-thaek a studiat la Moscova, timp de patru ani si, dupa intoarcerea in tara, s-a casatorit cu Kim Kyong-hui, sora lui Kim Jong-il, fiul liderului de atunci si viitorul conducator al tarii. Cariera lui a avut un trend ascendent, in 1992 devenind membru al Comitetului Central al Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord, iar in 1994, la moartea lui Kim Ir-sen, a facut parte din comitetul funeral. Multi analisti politici l-au considerat favorit sa ii succeada lui Kim Jong-il, cumnatul sau ajuns la putere, insa in 2004 au aparut zvonuri cu privire la epurarea sau reeducarea sa.

Song-thaek a reaparut alaturi de Kim Jong-il in 2006 si, dupapromovarea sa ca vice-presedinte in cadrul Comitetului Apararii Nationale, institutia care conduce Coreea de Nord, de facto, a ajuns, practic, a doua persoana in stat. In decembrie 2011, dupa venirea la putere a lui Kim Jong-un, Jang Song-thaek a aparut pentru prima data in uniforma militara de general, iar importanta sa parea ca a crescut, daca se tine cont de privilegiile de care se bucura si protocolul care, inainte, era rezervat doar liderului. Ruptura de Kim Jong-un a inceput in 2013, cand liderul a inceput sa fie deranjat de influenta tot mai mare pe care o are unchiul sau si de faptul ca acesta il sustine pe Kim Jong-nam, baiatul cel mare al lui Kim Jong-il, care traieste in exil. Dupa un conflict legat de zonele de pescuit din vestul tarii, care a dus la un schimb de focuri si la moartea mai multor sustinatori ai liderului, acesta s-a hotarat sa-l elimine pe Jang Song-thaek.

In luna decembrie a anului trecut, Jang Song-thaek a fost arestat in public, in timpul unei sedinte a partidului. A fost condamnat pentru actiuni contra-revolutionare si o lunga serie de alte acuzatii si executat. Autoritatile din Coreea de Nord au inceput apoi stergerea lui din toate documentele, fotografiile si imaginile oficiale, eliminandu-l din istoria coreeana, conform Business Insider. Jang Song-thaek a fost sters chiar si dintr-un documentar transmis initial pe 7 octombrie si redifuzat, o luna mai tarziu, fara unchiul liderului de la Phenian.

1no6

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos