Acasă Stirile zilei Tech Profilul tau de Facebook poate fi accesat de orice angajat al retelei...

Profilul tau de Facebook poate fi accesat de orice angajat al retelei fara a avea nevoie de parola!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Profilul tau de Facebook poate fi accesat de orice angajat al retelei, fara ca el sa aiba nevoie de parola pentru a face acest lucru.

Directorul unei case de discuri a avut o interactiune ciudata cu unii angajati ai Facebook de curand. Paavo Siljamäki era la birourile celor de la Facebook unde i se prezentau metode prin care poate folosi mai bine reteaua sociala. La un moment dat, Paavo este intrebat daca poate fi vizualizat profilul lui. Fiind de acord cu acest lucru, directorul casei de discuri a fost surprins cand a vazut angajatul Facebook accesandu-i profilul fara a avea nevoie de nicio parola.

Mai mult decat atat, nicio informatie legata de acest lucru nu i-a fost furnizata de reteaua sociala. Daca nu ar fi asistat la aceasta intamplare, Paavo nu ar fi stiut niciodata ca un inginer Facebook i-a accesat profilul. Evident, acest lucru l-a facut sa se intrebe cati dintre angajati au aceasta posibilitate, care sunt regulile si cand pot ei vizualiza profilul.

Dupa cum scriu cei de la VentureBeat, privilegiile acestea pe care le au unii angajati fac parte din serviciul de asistenta a clientilor, iar activitatea este monitorizata constant. Foarte important este ca orice accesare de acest fel necesita acordul utilizatorului. Cei de la Facebook au declarat ca un abuz de putere intr-o astfel de situatie este cea mai usoara metoda ca un angajat sa fie concediat. Astfel, este foarte putin probabil ca situatii mai putin placute sa se iveasca din aceasta cauza.

Sursa: playtech.ro

Citeste caplimpede