Meteorologii au emis doua avertizari cod galben de ninsori si precipitatii mixte in majoritatea regiunilor tarii.

Prima avertizare e valabila in intervalul 5 martie, ora 13.00 – 06 martie, ora 16.00. Vor fi precipitatii mixte in Oltenia si Muntenia. Vor cadea precipitatii in cea mai mare parte a tarii. In zona montana si in regiunile sud-vestice vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare si, mai ales la altitudini mari, se va depune strat consistent de zapada.

Cantitatile de precipitatii vor depasi local 15… 20 l/mp si izolat 30…35 l/mp. In Dobrogea, sudul Munteniei si al Moldovei vor predomina ploile, iar in restul teritoriului precipitatiile vor fi mixte.

Vantul se va intensifica in majoritatea regiunilor, iar la munte va depasi la rafala 60 km/h, viscolind ninsoarea.

A doua avertizare este valabila intre 6 martie, ora 16.00 si 07 martie , ora 16.00. Vor cadea precipitatii mai ales sub forma de ninsoare in toate zonele montane, in Oltenia, Muntenia, centrul si sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei si in sudul Banatului. In restul teritoriului precipitatiile vor fi mixte. Cantitatile de precipitatii vor depasi local 15…20 l/mp si izolat 30 l/mp in regiunile sudice, estice si centrale. La munte, stratul de zapada nou depus va fi consistent.

Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor cu viteze ce vor depasi 50 km/h, mai ales in sud. La munte vor fi rafale de peste 70 km/h, viscolind si spulberand zapada.

vremea 1

vremea 2

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.