Acasă Stirile zilei Tech Facebook se foloseste de tine pentru a preveni sinuciderile utilizatorilor!

Facebook se foloseste de tine pentru a preveni sinuciderile utilizatorilor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Facebook se foloseste de tine special pentru a preveni tentativele de suicid ale utilizatorilor oferind cateva forme de consiliere.

In trecut, nu au fost putine cazurile in care anumite persoane si-au anuntat peFacebook intentiile suicidale. In alte cazuri, acestea ar fi putu fi usor deduse din activitatea acestora pe reteaua sociala. De aceea, in urma cu aproximativ 4 ani, Facebook a creat o metoda prin care orice utilizator putea raporta astfel de tendinte, furnizand numele persoanei vizate, link-ul catre profilul acesteia si activitatea suspecta.

Acum, compania a lansat un nou instrumente pentru a preveni sinuciderile. Fiecare postare va putea fi raportata atunci cand exista indicatii ca persoana respectiva intentioneaza sa-si faca rau. Cand aceasta intra pe Facebook urmatoarea data, i se vor prezenta un numar de optiuni: va putea contacta persoana ingrijorata sau un alt prieten si va putea accesa o linie speciala pentru astfel de cazuri.

Pentru moment, aceasta optiunea va fi disponibila doar in Statele Unite ale Americii, acolo unde Facebook a incheiat parteneriate cu organizatii precum ”Forefront, Now Matters Now, National Suicide Prevention Lifeline si Save.org”. Implementarea acestei noi optiuni va fi realizata pe parcursul urmatoarelor luni, reteaua sociala anuntand de asemenea ca intentioneaza sa o faca disponibila si in alte tari pe viitor.

Sursa: playtech.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos