Facebook va crea un serviciu special disponibil pentru utilizatorii sai chiar si dupa moartea lor.

Cea mai mare retea de socializare din lume a prezentat o solutie care permite desemnarea unui „legatar” care sa preia controlul profilului celui decedat si chiar sa posteze mesaje in numele sau, scrie AFP.

„Facebook este un loc unde te poti apropia de familie si prieteni. Pentru cea mai mare parte dintre noi, este un loc de aducere aminte si de omagiere a celor care ne-au parasit”, scrie reteaua de socializare pe blogul sau. 

Pana acum Facebook crea o pagina comemorativa cand afla de decesul unui membru, dar aceasta nu putea fi administrata de o a treia persoana.

„Dupa ce am vorbit cu oameni care au trecut prin experienta pierderii unei fiinte apropiate, ne-am dat seama ca putem face mai mult pentru cei indoliati si cei care vor sa pastreze controlul contului dupa moartea celor dragi”.

„Legatarul” va putea posta un mesaj pentru a anunta un serviciu funerar sau a da un mesaj special. Persoana care administreaza contul va putea si sa actualizeze profilul si sa schimbe fotografia de prezentare, dar si sa raspunda la cererile de prietenie din partea membrilor familiei sau a prietenilor inca neconectati.

„Ceilalti parametri raman aceiasi ca inainte ca respectivul cont sa devina cont de comemorare”, adauga Facebook. „Legatarul nu se va putea insa conecta direct la contul defunctului sau vedea mesajele sale private”, adauga reteaua de socializare.


Sursa: mediafax.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.