Boris Nemtov, principalul contestatar al lui Vladimir Putin, a acordat un interviu unui post de radio chiar inainte de a fi asasinat.

Asasinarea lui Nemtov a avut loc dupa ce acesta parasise sediul radioului „Ecoul Moscovei”, alaturi de o tanara ucraineanca, potrivit Ziare.com. In interviul pe care il acordase cu cateva minute in urma, acesta a indemnat poporul rus sa nu se mai lase pacalit de Vladimir Putin.

„Credem ca pentru a reinstaura ordinea in tara si a depasi criza este nevoie de reforme politice importante. Concret, este necesar sa avem alegeri corecte, cu participarea opozitiei, sa stopam cenzura pentru a opri aceasta propaganda mincinoasa mizerabila ce a cuprins si a distrus mintile oamenilor din Rusia”, a declarat Nemtov, citat de Daily Mail.

Liderul opozitiei a mai spus ca Vladimir Putin este vinovat pentru situatia in care a ajuns Rusia, pe care a descris-o ca fiind „o catastrofa absoluta”.

„Bineinteles ca avem nevoie de o reforma politica in tara. Bineinteles ca atunci cand puterea este concentrata in mainile unei singure persoane, iar aceasta persoana decide intotdeauna, totul devine o catastrofa absoluta. Absoluta!”, a subliniat acesta.

Asasinatul lui Boris Nemtov a fost minutios planificat, au anuntat anchetatorii de la Moscova. Acestia spun ca totul a fost organizat pana la cel mai mic detaliu, inclusiv locul ales pentru lichidarea acestuia, un pod din apropierea Kremlinului.

Elena Alekseeva, purtator de cuvant Ministerul de Interne rus:

„Patru dintre aceste gloante l-au nimerit in spate. Domnul Nemtov a suferit rani care au dus la moartea sa”.

Cruzimea cu care a fost executat politicianul rus, in plina strada, i-a revoltat pe locuitorii Moscovei.

Sute de oameni vin astazi sa aduca flori si sa aprinda o lumanare la Moscova in memoria celui care a fost considerat politicianul simbol al tinerilor reformatori din anii ‘9o, scrie Digi24.ro.

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.