Boris Nemtov, principalul contestatar al lui Vladimir Putin, a acordat un interviu unui post de radio chiar inainte de a fi asasinat.

Asasinarea lui Nemtov a avut loc dupa ce acesta parasise sediul radioului „Ecoul Moscovei”, alaturi de o tanara ucraineanca, potrivit Ziare.com. In interviul pe care il acordase cu cateva minute in urma, acesta a indemnat poporul rus sa nu se mai lase pacalit de Vladimir Putin.

„Credem ca pentru a reinstaura ordinea in tara si a depasi criza este nevoie de reforme politice importante. Concret, este necesar sa avem alegeri corecte, cu participarea opozitiei, sa stopam cenzura pentru a opri aceasta propaganda mincinoasa mizerabila ce a cuprins si a distrus mintile oamenilor din Rusia”, a declarat Nemtov, citat de Daily Mail.

Liderul opozitiei a mai spus ca Vladimir Putin este vinovat pentru situatia in care a ajuns Rusia, pe care a descris-o ca fiind „o catastrofa absoluta”.

„Bineinteles ca avem nevoie de o reforma politica in tara. Bineinteles ca atunci cand puterea este concentrata in mainile unei singure persoane, iar aceasta persoana decide intotdeauna, totul devine o catastrofa absoluta. Absoluta!”, a subliniat acesta.

Asasinatul lui Boris Nemtov a fost minutios planificat, au anuntat anchetatorii de la Moscova. Acestia spun ca totul a fost organizat pana la cel mai mic detaliu, inclusiv locul ales pentru lichidarea acestuia, un pod din apropierea Kremlinului.

Elena Alekseeva, purtator de cuvant Ministerul de Interne rus:

„Patru dintre aceste gloante l-au nimerit in spate. Domnul Nemtov a suferit rani care au dus la moartea sa”.

Cruzimea cu care a fost executat politicianul rus, in plina strada, i-a revoltat pe locuitorii Moscovei.

Sute de oameni vin astazi sa aduca flori si sa aprinda o lumanare la Moscova in memoria celui care a fost considerat politicianul simbol al tinerilor reformatori din anii ‘9o, scrie Digi24.ro.

Loading...

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your name here
Please enter your comment!