Acasă Stirile zilei Ce cred de fapt RUSII despre liderul lor, VLADIMIR PUTIN!

Ce cred de fapt RUSII despre liderul lor, VLADIMIR PUTIN!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rusii sunt in limba dupa liderul lor prea maret si bun, Vladimir Putin, ceea ce demonstreaza ca, desi pe scena mondiala este din ce in ce mai dispretuit, in Rusia se pare ca este din ce in ce mai iubit.

Ar exista o solutie destul de simpla la criza din Ucraina, si anume ca Putin sa fie dat jos de la putere, precum fostul presedinte ucrainean, prin vointa si manifestul poporului. Ar avea rusii destule motive, nu neaparat in ce priveste Ucraina, ci mai ales in ce priveste coruptia institutionalizata. Acasa la el, toata lumea stie ca Putin e personajul negativ, pentru ca e si foarte transparent in aceasta privinta. Insa, dincolo de asta, care sunt sentimentele rusilor fata de personaj?

Conform unui sondaj realizat de Centrul Levada, duse par vremurile de doar acum cativa ani, cand rusii ieseau in strada sa protesteze impotriva cenzurii, a alegerilor frauduloase, a limitarii libertatilor de care se bucura occidentalii. Astazi, 80% dintre rusi sunt de acord cu ce face presedintele, un procent pe care l-am mai vazut doar la inceputul primului mandat.

Ce cred, de fapt, rusii despre Putin

In perioada 2013-2014, procentul celor care aproba actiunile lui Putin a crescut cu un record de 30%, arata si sondajele Gallup. Ceea ce demonstreaza ca, desi pe scena mondiala Putin este din ce in ce mai dispretuit, in Rusia se pare ca este din ce in ce mai iubit. Iar pe masura ce Putin este tot mai iubit, cresc totodata sentimentele negative fata de Occident. Aproximativ 81% dintre rusi au o opinie proasta sau foarte proasta despre Statele Unite, in timp ce atitudinile negative fata de statele europene s-au dublat fata de ianuarie 2014. Nu ar mai trebui sa ne miram atunci ca doua treimi dintre rusi au o opinie negativa si fata de Ucraina.


Citeste si: VISUL LUI VLADIMIR PUTIN: ROMANIA VA DISPAREA IN NOUA ORDINE MONDIALA!


Ce e si mai ciudat este ca, pe masura ce sanctiunile economice impuse Rusiei de catre tarile occidentale au crescut, pe atat a scazut numarul rusilor care se arata ingrijorati de aceasta situatie. Conform studiului Levada, 66% dintre rusi nu sunt ingrijorati de efectele sanctiunilor, 65% nu sunt ingrijorati de faptul ca Rusia este izolata de comunitatea internationala, iar 78% dintre rusi sunt de acord cu masurile de contraatac luate de Putin. De fapt, 58% dintre respondenti sunt convinsi ca situatia din Ucraina se explica doar prin faptul ca Vestul este ostil Rusiei, pe care a pus presiune. Aproximativ 64% considera ca situatia din estul Ucrainei este rezultatul interventiei din partea Vestului, iar 20% considera ca este rezultatul politicilor adoptate de guvernul de la Kiev. Pare incredibil, insa doar 3% au raspuns ca este rezultatul interferentei Rusiei.

Mai mult decat atat, jumatate dintre rusi stiu ca Rusia sprijina activ fortele proruse din estul Ucrainei, si 55% cred ca asta ar si trebui sa faca. Aceste procentaje nici nu par atat de mari, daca luam in considerare ca 63% dintre rusi nici macar nu cred ca presedintele Porosenko are legitimitate, iar 71% cred ca guvernul de la Kiev nu avea niciun drept sa inceapa operatiuni antitero in estul tarii. Si pentru ca portretul sa fie complet, 75% dintre rusi nu cred ca Rusia ar trebui sa isi asume vreo responsabilitate pentru masacrul din Ucraina.

PAGINA-URMATOARE150

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos