Acasă Stirile zilei Stiinta Americanii pot CONTROLA orice calculator din lume, chiar NECONECTAT la Internet!

Americanii pot CONTROLA orice calculator din lume, chiar NECONECTAT la Internet!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Agentia de informatii americana NSA poate controla orice calculator din lume, indiferent daca este sau nu conectat la Internet.

Agentia a gasit mijlocul de a disimula un soft-spion in hard-discurile fabricate de diferite societati informatice.

Potrivit unor fosti agenti ai NSA, citati de Reuters, orice computer din lume poate fi teoretic controlat de agentia de spionaj americana. Aceasta gratie unei tehnici care permite NSA sa ascunda in hardurile fabricate de societati precum Western Digital, Seagate, Toshiba, IBM sau Samsung.

Asadar, nu mai este nevoie de nici un act de piraterie cibernetica, din moment ce virusul este preinstalat. El nu are nevoie de conectare la internet pentru a transmite datele culese din calculatorul spionat. Potrivit New York Times, transmisia datelor se face de catre dispozitivul plasat direct pe hard-disc, care se comporta ca un emitator ce poate transmite informatiile la distanta, fara fir. Tehnologia ar fi operabila din 2008.

Dezvaluirile fostilor angajati NSA vin dupa ce laboratoarele Kaspersky, o firma moscovita care fabrica soft-uri de securitate informatica, a descoperit programe de spionaj in computere din mai multe tari.

Potrivit Kaspersky, tara cea mai afectata de spionajul cibernetic ar fi Iranul, urmata de Rusia, Pakistan, Afganistan, China, Mali, Siria, Yemen, Algeria.


Citeste si: ESTI PREGATIT SA-TI INMATRICULEZI CALCULATORUL? CE LEGE SOCANTA SE PREGATESTE IN ROMANIA!


 

Spionajul ar avea drept tinte institutii militare si guvernamentale, societati de telecomunicatii, banci, intreprinderi din sectorul energetic, centre de cercetate nucleare, presa sau islamisti, a precizat Kaspersky.

Firma moscovita nu a dezvaluit numele tarii care se afla in spatele acestei campanii de spionaj, dar a precizat ca ea este strans legata de virusul Stuxnet, arma cibernetica folosita pentru a ataca istalatiile nucleare iraniene.

Doi fosti angajati ai NSA au confirmat pentru Reuters ca agentia de de informatii americana se afla intr-adevar in spatele acestui program de spionaj cibernetic mondial. Ei afirma ca NSA reuseste sa intorduca virusul in hardurile firmelor fie prezentandu-se ca o firma producatoare de soft-uri, fie, cel mai frecvent, cerand sa faca un audit de securitate inainte ca guvernul american sa faca o comanda.

Vincent Liu, consultant de securitate la Bishop Fox, si fost analist la NSA declara:

„Ei spun: ‘Vom face o evaluare, avem nevoie de codul-sursa’. Adeseori se intampla ca NSA sa fie insarcinata sa faca evaluarea, asa ca este usor sa pastreze codul-sursa.”

Sursa: evz.ro

Citeste caplimpede