Acasă Stirile zilei Bani El este ROMANUL cu 800 de milioane de dolari intr-un CONT ELVETIAN...

El este ROMANUL cu 800 de milioane de dolari intr-un CONT ELVETIAN SECRET!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Marcel Adams, nascut Abramovich, in varsta de 94 de ani, este romanul norocos cu 800 de milioane de dolari intr-un cont secret a grupului bancar britanic HSBC.

Marcel Adams este unul dintre cei mai mari magnati imobiliari din Quebeq, cu o avere estimata la 1,3 miliarde de dolari. Nascut la Piatra Neamt, in 1920, a supravietuit Holocaustului si a plecat in Canada unde si-a schimbat numele din Abramovich, in Adams.

A fondat in 1958 compania Iberville Developments. In prezent, detine peste 100 de proprietati, incluzand centre comerciale, birouri, spatii industriale si complexuri rezidentiale. In prezent, afacerile familiei, care nu au avut nicio legatura cu Romania, sunt conduse de fiul sau, Sylvan.

Alaturi de alti milionari canadieni ale caror nume au fost dezvaluite in scandalul Swissleaks, reprezentantii familiei Adams au confirmat pentru Radio Canada ca au detinut conturi la HSBC, in Elvetia, afirmand, insa ca au situatia fiscala reglata cu autoritatile canadiene.

Documentele bancare consultate de ICIJ organizatie internationala a jurnalistilor de investigatie, care au dezvaluit numele detinatorilor de conturi secrete la HSBC in Elvetia, acopera intervalul 1974-2007 si fac parte dintr-un set de mii de acte bancare care detaliaza transferuri in valoare de peste 100 miliarde de dolari. In ultimele doua decenii, politicieni si afaceristi influenti in Romania au dispus de conturi la filiala elvetiana a grupului bancar britanic HSBC, aflat in centrul scandalului „SwissLeaks”.

Sursa: bzi.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos