Mancarea cu nanotehnologie a ajuns si in Romania! De ce trebuie sa ne ferim de aceste ALIMENTE PERICULOASE!

Din 2015, pe piata din Romania va intra mancarea cu nanotehnologie, produsele de acest tip avand o inscriptie speciala.

Asta pentru ca… nanotehnologiile sunt periculoase in industria alimentara. De ce se pun totusi in rafturi asemenea produse?

La finele anului trecut a fost modificat Regulamentul privind informarea consumatorului, in virtutea unei directive europene. La unul dintre capitole, normativul impune o regula in privinta tuturor ingredientelor prezente sub forma de “nanomateriale fabricate”: trebuie specificate in mod clar in lista ingredientelor, denumirile acestora fiind urmate de cuvantul “nano” intre paranteze – (NANO).

Prin “nanomaterial fabricat” se intelege un ingredient produs prin nanotehnologie, ce contine unul sau mai multe elemente de dimensiuni de ordinul a 100 nanometri (un metru are un miliard de nanometri).

Click pe aceeasi tema:  Ce se intampla in creierul nostru dupa 20 de minute de mancat!

Efectele pot fi devastatoare

Normativul mai sus-mentionat avertizeaza: “Nanomaterialele ofera oportunitati tehnice si comerciale, insa pot prezenta riscuri pentru mediu si pot ridica probleme de securitate si sanatate pentru oameni si animale, de aceea, consumatorii trebuie informati corespunzator”. Cu alte cuvinte, materialele in discutie conserva bine alimentul, dar pot omori consumatorul…

Profesorul universitar dr. ing. Eden Mamut, de la Institutul de Nanotehnologii si Surse Alternative de Energie din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta, ne-a declarat ca nanoelementele sunt particule foarte mici, care transporta substantele active, adica E-urile, cele care maresc rezistenta in timp a alimentului.

Click pe aceeasi tema:  "Nu foamea va indeamna la mancare", Mihaela Bilic dezvaluie de ce va ingrasati

Nanoelementele maresc eficienta E-urilor. Astfel, alimentele au o durata de viata mai lunga, lucru indispensabil in industria alimentara actuala.

“Trebuie mentionat ca tehnologiile nano eficientizeaza actiunea substantelor active pe care le transporta, prin modificarea structurii materiei, lucru care le face imprevizibile si extrem de periculoase. Inca nu se stie ce pot produce in domeniul alimentar si nu numai, pentru ca au fost prea putin testate! Este posibil ca prin aceasta tehnologie sa se fi deschis o cutie a Pandorei!” a subliniat profesorul Eden Mamut.

Si nu e singura voce avizata care trage un semnal de alarma.

CONTINUARE









spre