Te-ai gandit vreodata ca poti avea pe lume o sosie si ca te poti intalni la un moment dat cu ea?

Avem un dublu sau o dublura? Intamplarea s-a produs in 1845, intr-un oras situat la 50 km de Riga. Emilie Sagee era profesoara la o scoala din acel orasel, cand in timpul unei ore, langa ea s-a materializat sosia sa, care a inceput sa-i imite gesturile.

Totul s-a intamplat sub privirile stupefiate ale elevilor. Intamplarea s-a mai repetat de cateva ori, tot sub privirile copiilor.

Sagee si-a luat concediu si un alt profesor a venit in locul ei. In fiecare zi, elevii o vedeau in gradina scolii, cu toate ca ea era plecata din localitate. Se spune ca sosia aparea acolo unde gandul lui Sagee se indrepta.

Celebrul scriitor Guy de Maupassant declara in jurnalul sau, ca o lunga perioada a fost urmarit de dublura sa, care il obosea si enerva.

John Donne, poet englez, a descris o intamplare care poate fi catalogata cel putin bizara. Se afla intr-o localitate din Anglia cand intr-o noapte se materializeaza in camera sa, sotia sa cu un prunc in brate. Sotia sa era insarcinata si nu-l insotise in aceasta calatorie. In aceeasi noapte, sotia sa a nascut, dar copilul a murit.

Shelley, unul din marii poeti englezi, aflandu-se in Italia, a vazut o persoana care ii semana leit, cum intra in Marea Mediterana. La cativa ani diferenta, Shelley a murit inecandu-se in Marea Mediterana. Regina Elisabeta I a Angliei, inainte sa moara, incerca de pe patul de moarte sa o goneasca pe sosia sa, care era asezata pe patul sau.

Un celebru fotograf canadian, Francois Brunelle, a reusit performanta de a face 200 de fotografii unor persoane, carora in periplul sau prin lume le-a gasit sosia.

CONTINUARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.