Reteaua de socializare Facebook poate activa sentimente negative, tristete sau invidie, potrivit celor mai recente descoperiri realizate de cercetatorii americani.

Ei au ajuns la concluzia ca pe masura ce folosim mai frecvent reteua de socializare si cu cat studiem mai abitir profilurile si activitatile recente ale amicilor, cu atat devenim mai convinsi ca toti, fara exceptie, sunt mai fericiti si duc vieti mult mai interesante.

Peste 400 de voluntari au participat la cercetarea aceasta. Au fost rugati sa spuna daca sunt de acord sau nu cu afirmatii de tipul „Viata e nedreapta” sau „Toata lumea e mai fericita decat mine”. Apoi, cercetatorii au aflat cat timp petrec pe Facebook fiecare dintre subiecti. Fotografiile cu persoane zambitoare, statusurile optimiste, uneori putin exagerate, peisajele din concediile in destinatii exotice sunt doar cateva dintre motivele care ii fac pe cei care le privesc si citesc sa fie invidiosi. Din pacate, ei sunt doar inselati de aparente.

„Nemultumirea si sentimentul ca n-au avut noroc in viata, de care au parte utilizatorii de Facebook, se explica prin faptul ca ei trag concluzii false fara a detine suficiente informatii”, explica sociologul Hui-Tzu Grace Chou, unul dintre cercetatorii implicati in studiu.

In plus, studiul publicat in revista Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking a dezvaluit si faptul ca persoanele care au socializat cu prietenii reali in situatii concrete de viata au fost mai putin tentati sa creada ca sunt neinteresanti sau lipsiti de noroc.

Sursa: semneletimpului.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.