Mesajele, fotografiile sau apelurile sterse din telefonul tau pot fi descoperite cu foarte mare usurinta, avertizeaza specialistii. 

Expertii pot gasi aproape orice in telefonul tau mobil, inclusiv mesajele trimise chiar daca acestea au fost sterse. Nici distrugerea aparatului nu ii asigura pe posesori ca mesajele trimise, fotografiile indecente sau apelurile sterse nu pot fi descoperite.

„Desi stergerea acestor date face operatiunea mai dificila, asta nu inseamna ca ele nu pot fi gasite”, a declarat Courtney Lancaster, expert in identificarea datelor de pe telefoanele mobile.

Expertii au numeroase mijloace prin care pot gasi mesaje sau fisiere sterse de pe un telefon.

O asa-numita analiza „materiala” poate sa recupereze informatiile sterse dintr-un smartphone. Atunci cand o fotografie este salvata, sistemul de operare va stoca variante diferite ale imaginii in mai multe fisiere.

O pictograma poate fi in continuare disponibila, chiar daca poza originala nu mai exista. Infractorii obisnuiesc sa isi distruga telefoanele pentru ca realizeaza ca informatii de pe acestea pot fi folosite ca probe in instanta. Desi distrugerea telefoanelor face munca expertilor mai dificila, identificarea datelor nu este imposibila.

„Datele sunt stocate acolo unde sunt stocate, asa ca nu ne intereseaza prea tare carcasa. Nici apa nu constituie intotdeauna o problema”, a mai spus Courtney Lancaster.

Sursa: jurnalul.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.