Acasă Sanatate Profesorul doctor Pavel Chirila dezvaluie greselile grave de alimentatie care ne pot...

Profesorul doctor Pavel Chirila dezvaluie greselile grave de alimentatie care ne pot imbolnavi! „Nu hrani cancerul”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Zaharul alb este al doilea factor oncogen ca frecventa in cazurile de cancer, a precizat Dr. Pavel Chirila. „A aparut in 1833 ca un produs de izolare, de rafinare si impactul metabolic asupra organismului uman a fost enorm pentru ca, mii si mii de ani, fiinta umana a consumat doar glucide complexe din natura. Adica singurele surse de glucide au fost mierea si fructele. Zaharul este un produs izolat si scos din contextul natural si din complexul poliglucidic, fapt pentru care organismul se lupta foarte greu cu acest dizaharid, cu acest carbohidrat zaharat si, in organismul uman, zaharul creaza un dismicrobism intestinal(…), distruge flora microbiana care este buna pentru organism. Al doilea efect este stimularea insulinei care, la randul ei, stimuleaza factor de crestere celulara, o substanta cancerigena ce induce mitoze. in al treilea rand, zaharul creste nivelul de estogeni in sangele femeii si o cantitate crescuta de estrogeni favorizeaza instalarea unui cancer in zona genitala la femei. Pe acelasi principiu ca si tigara, iti trebuie 20-30 de ani sa observi consecintele nefaste ale consumului de zahar alb.

A doua mare catastofa alimentara, care contine intr-un procent foarte mare amidon (cu efecte similare ca si consumul de zahar alb) este faina alba.

Sarurile nitrice care se folosesc pentru stimularea cresterii plantelor, fructelor si semintelor, avand nucleul nitro, stimuleaza atat talia plantelor, cat si greutatea fructelor, a rodului si a semintelor. “Celula canceroasa asa se si defineste, ca o crestere anarhica a celulelor unui organ. La ora actuala, exista doua surse periculoase de saruri nitrice in alimentatia omului: cea din pamant (in Europa se toarna circa 300.000.000 de tone de azotat in pamant, care este in parte fie preluat de plante, fie transportat de apele subterane si plimbat prin toata Europa si o parte ramane in sol) si cantitatea de circa 300 de mg de saruri nitrice pe care o gasim in kilogramul de mezeluri (60% este carne si restul sunt saruri nitrice). Dupa 10-20 de ani se atinge pragul in care un cancer se poate declansa.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos