Acasă Utile Cel mai fericit om din lume dezvaluie cum poti scapa de depresie...

Cel mai fericit om din lume dezvaluie cum poti scapa de depresie si de gandurile negative!

AppleMark
Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Matthieu Ricard este recunoscut ca cel mai fericit om din lume. Fost intelectual francez, acesta s-a mutat in India sa studieze budismul. Acum este un apropiat de-ai lui Dalai Lama si un apreciat budist.

Richard Davidson, un eminent neurolog, studiaza efectele mediatiei asupra creierului uman si cerceteaza mai multi budisti. I-a conectat lui Ricard 256 de senzori care masoara activitatea cerebrala, la Universitatea din Wisconsin.

S-a observat ca atunci cand meditezi asupra sentimentului de compasiune, creierul emite unde gamma asociate cu invatarea, memoria, atentia si constientizarea. Interesant, se pare ca secretul fericirii calugarului este compasiunea. Cercetatorii au descoperit ca partea stanga din fata cortexului este mai activa decat cea dreapta, ceea ce ii induce fericirea si ii reduce tendinta spre negativism.

Davidson a spus ca cerceteaza de 12 ani efectul produs in minte, pe termen lung si scurt, al meditatiei concentrate pe atentie, compasiune si echilibru emotional.

Matthieu Ricard a vorbit despre meditatie, potrivit thewayofmeditation.com.au

O minte sanatoasa reactioneaza ca o oglinda. E bine sa lasam gandurile sa apara, dar sa nu ne preocupe prea mult. Ca o imagine in oglinda, o vezi, dar nu mereu. Nu lasa gandurile sa te necajeasca mereu.

Nu ne putem cenzura gandurile, dar ne putem calma mintea respirand adanc si concentrandu-ne pe respiratie.

Lucreaza la capacitatea de concentrare. E o arma valoroasa.

Cand inveti sa respiri si sa meditezi, te vei simti mai fericit si mai relaxat. Are efectul iubirii patimase, doar ca aceasta se consuma rapid, ca un foc de artificii.

Cum plantele au nevoie de apa, omul are nevoie de echilibru. Prin meditatie, il vom capata si vom scapa de gandurile negative, arata doctorulzilei.

Daca iti vei constientiza furia, nu vei mai fi manios, vei fi constient. Cei care spun ca nu au timp sa se gandeasca mereu cat timp isi consuma nervii si cat timp ar castiga, daca ar fi calmi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos