Acasă World Descoperirea uriasa facuta de arheologii egipteni! Dateaza de 3.500 de ani!

Descoperirea uriasa facuta de arheologii egipteni! Dateaza de 3.500 de ani!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Arheologii au descoperit patru morminte intacte de copii datand din timpul celei de-a XVIII-a Dinastii Egiptene – in urma cu 3.500 de ani – in provincia Aswan situata in Egiptul de Sus, conform unui anunt facut joi de Ministerul Egiptean pentru Antichitati.

Realizarea arheologica se alatura altor descoperiri facute in Aswan, care acopera diferite ere din istoria Egiptului Antic, potrivit declaratiilor lui Mostafa Waziri, secretar general in cadrul Consiliului Suprem al Antichitatilor.

″Misiunea suedezo-egipteana care lucreaza in Gebal el-Silsila a descoperit patru morminte intacte de copii, misiunea austriaca de pe dealul arheologic din Kom Ombo a descoperit fragmente dintr-un cimitir datand din Prima Perioada Intermediara a Egiptului, iar misiunea egipteano-suedeza din Aswan a descoperit o statuie incompleta datand din epoca greco-romana″⁣, a precizat Waziri intr-un comunicat.

Sculptata in calcar, statuia scoasa la lumina de misiunea egipteano-suedeza nu are cap, iar picioarele si mana dreapta lipsesc.

Studiile preliminare asupra statuii releva faptul ca aceasta este o reprezentare a unei femei, iar rochia sa este similara cu cea purtata de Artemis, zeita greaca a vanatorii si padurilor.

in ultimele luni, autoritatile din Egipt au anuntat o serie de descoperiri arheologice importante in mai multe zone ale tarii, care vizeaza istoria Antichitatii, printre acestea numarandu-se morminte faraonice, statui, sarcofage si mumii, dar si ramasitele unui gimnaziu din perioada elenistica, ale unei gradini funerare, o camera mortuara dintr-o piramida si o statuie despre care se crede ca l-ar reprezenta pe Ramses al II-lea.

Ministrul egiptean pentru Antichitati, Khaled al-Enany, a declarat la inceputul acestei luni ca ″Egiptul va fi martor la mai multe descoperiri arheologice in perioada care va urma″⁣.

Asfel de descoperiri sunt intens mediatizate de guvernul egiptean, care face eforturi considerabile pentru a impulsiona turismul national, o sursa importanta de venit. Industria turismului intampina dificultati serioase incepand din 2011, dupa revoltele de strada izbucnite in Egipt impotriva presedintelui Hosni Mubarak.

Sursa: Agerpres

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos