Acasă Politic PONTA ii da mai putini bani lui IOHANNIS, fata de BASESCU!

PONTA ii da mai putini bani lui IOHANNIS, fata de BASESCU!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Bugetul Administratiei Prezidentiale pentru anul viitor va fi mai mic cu aproape 9% fata de bugetul pus la dispozitie in acest an, potrivit proiectului de buget, astfel ca Iohannis va primi mai putini bani decat Basescu.

Conform sursei citate, bugetul institutiei conduse de Klaus Iohannis, noul presedinte ales al României, care isi va incepe mandatul pe 22 decembrie, va fi anul viitor de 22,14 milioane de lei fata de 24,32 de milioane de lei – suma aprobata pentru anul in curs. Adica o scadere de 8,97%.

Cheltuielile curente vor fi reduse de asemenea, de la 24,17 milioane de lei – suma prevazuta pentru 2014- la sub 22 de milioane de lei (adica o scadere de 9,02%).

In ceea ce priveste cheltuielile de personal si acestea vor fi reduse, de la 10,41 milioane de lei la 9,72 milioane de lei. In acest caz, alocarile sunt mai mici cu 6,62% fata de anul anterior, reiese din proiectul Legii bugetului pentru 2015.

Alocarile bugetare pentru salariile de baza ale Administratiei Prezidentiale vor scadea anul viitor cu 1,8%, de la 7,25 milioane de lei la 7,12 milioane de lei.

PONTA ii da mai putini bani lui IOHANNIS, fata de BASESCU!1

Ministerul de Finante, condus de Ioana Petrescu, si ministrul delegat pentru buget, Darius Vâlcov, ii taie din banii alocati institutiei lui Iohannis si de la capitolul Bunuri si Servicii. Anul acesta la capitolul Bunuri si Servicii, Administratia Prezidentiala a avut la dispozitie fonduri de 11,85 milioane de lei, iar pentru 2015 sunt prevazute doar 10,36 milioane de lei, adica o reducere de 12,6%.

Iohannis va trebui anul viitor sa se incadreze intr-o suma de 3,05 milioane de lei pentru deplasarile in strainatate. Anul acesta, actualul presedinte a avut la dispozitie o suma mai mare cu 18%, adica 3,72 milioane de lei.

PONTA ii da mai putini bani lui IOHANNIS, fata de BASESCU!2

Sursa: capital.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos