Liderul Partidului Romania Unita, deputatul Bogdan Diaconu sustine ca ne paste un pericol extrem ca romani dupa ce acesta a scris pe contul sau de socializare ca extremistii maghiari vor provoca tulburari in Transilvania dupa modelul pro-rusilor.

Nu doar modelul este rusesc, ci si banii de finantare a gruparilor turbulente, afirma liderul nationalistilor romani.

”Rusia nu a dat bani Ungariei degeaba, intelegerea a fost ca din acesti bani sa fie finantata si campania de destabilizare a Romaniei care ii sta ca un spin in coasta Moscovei”, afirma Diaconu.

Acesta spune ca in anumite cercuri se vehiculeaza informatia ca extremistii maghiari au fost finantati cu bani rusesti si ca ne-am putea trezi cu efecte nedorite in perioada urmatoare.

”Serviciile secrete romanesti stiu foarte bine ca Romaniei i se pregateste ceva urat, dar factorul de decizie politic doarme si o sa ne trezim prea tarziu. Avertizez pe aceasta cale autoritatile romane sa verifice aceste informatii si sa ia masuri inainte de a se intampla nenorociri si sa nu astepte ca de fiecare data sa actioneze post-factum”, mai spune presedintele Partidului Romania Unita.

Bogdan Diaconu, liderul unui partid nou la care au aderat recent inca doi parlamentari, s-a remarcat in spatiul public romanesc prin apararea valorilor nationaliste si prin acuzarea tandemului Ungaria-Rusia de actiuni anti-romanesti in Transilvania. In septembrie 2014, unul din marile think-tank-uri americane, Foreign Policy Research Institute, il cita pe larg pe Bogdan Diaconu in studiul lui John R. Haines intitulat ”Ungaria merge in directia gresita?” (http://www.fpri.org/articles/2014/09/hungary-going-wrong-direction ), considerandu-l vocea de protest a tarilor vecine Ungariei in fata expansionismului Budapestei de inspiratie ruseasca. Liderul PRU era mentionat in studiul respectiv cu citate din articolul sau ”Ne-am saturat de Ungaria”, devenit viral pe internet in acea perioada.


Citeste si: ATENTATELE DIN 11 SEPTEMBRIE 2001, O FACATURA AMERICANA! LIDERUL RUS, VLADIMIR PUTIN AMENINTA CA DEMASCA TOTUL!


Recent, asa cum Evenimentul Zilei a relatat pe larg, liderul PRU a facut o serie de demersuri oficiale catre Ministerul de Externe si catre Ministerul Justitiei, dar si catre presedintele si premierul tarii, pentru aducerea in tara a deputatului UDMR Marko Attila care a fugit de justitie in Ungaria. Diaconu a acuzat in acest sens nepasarea si neputinta autoritatilor romane intr-un caz care tine de suveranitatea nationala.

Avertismentul lui Bogdan Diaconu este confirmat dintr-o zona cu totul diferita de cea politica. Un reprezentant cunoscut al societatii civile, Alexandru Cumpanasu, directorul Asociatiei pentru Implementarea Democratiei, a publicat recent pe DCNews o analiza in care atrage atentia asupra unui scenariu de tip Crimeea in Harghita si Covasna:

”Ce-l opreste pe Putin sa foloseasca Partidul Civic Maghiar via Budapesta pentru a infierbanta mintile catorva sute de mii de cetateni romani de etnie maghiara pentru crearea unei mici republici in mijlocul Romaniei?”, se intreaba acesta.

De altfel, in afara de amintitul studiu al Foreign Policy Research Institute care atrage atentia asupra punerii Ungariei la dispozitia Rusiei, mai exista o analiza publicata in august 2014 de Center for Eurasian Strategic Intelligence, un think thank cu sediul la Londra, care a acuzat in mod direct ca ”Serviciile speciale rusesti colaboreaza in prezent cu lideri maghiari in Romania si, profitand de particularitatea relatiilor etnice in regiune, incearca sa creeze probleme Bucurestiului din interior”.

Sursa: evz.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.