Acasă Sanatate Paxlovid, pilula antivirala anti-COVID-19 aproape de autorizarea in SUA

Paxlovid, pilula antivirala anti-COVID-19 aproape de autorizarea in SUA

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pfizer Inc a anuntat marti ca solicita autorizarea SUA pentru pilula sa antivirala experimentala anti-COVID-19, care, in urma unui studiu clinic, a redus cu 89% riscurile de spitalizare sau deces pentru adultii cu risc de boala severa.

Pfizer a comunicat ca a finalizat depunerea cererii de autorizare a utilizarii de urgenta (EUA) pentru medicamentul Paxlovid, la Administratia SUA pentru Alimente si Medicamente, incluzand si date din studiul clinic. Medicamentul cu administrare orala ar putea fi o noua arma promitatoare in lupta impotriva pandemiei, deoarece poate fi luat ca un tratament timpuriu la domiciliu pentru a ajuta la prevenirea spitalizarilor si deceselor cauzate de COVID-19. De asemenea, ar putea deveni un instrument important in tari si zone cu acces limitat la vaccinuri sau cu rate scazute de vaccinare.

Descoperirea care ar putea revolutiona medicina! Pilula care opreste diabetul si te scapa de kilogramele din jurul taliei!

Nu se stie cand se vor pronunta autoritatile de reglementare din SUA cu privire la cererea Pfizer. Merck & Co Inc si Ridgeback Biotherapeutics, care dezvolta o pilula concurenta, Molnupiravir, si-au finalizat depunerea cererii la EUA, pe 11 octombrie. Un grup de consilieri externi ai FDA se va reuni pentru a analiza acea cerere, pe 30 noiembrie, si este de asteptat ca medicamentul sa fie disponibil anul acesta.

Descoperire de ultima ora! Rezultatul vine dupa 25 de ani de cercetare! Alzheimerul poate fi oprit!

„Ne miscam cat mai repede posibil in efortul nostru de a pune acest tratament potential la indemana pacientilor si asteptam cu nerabdare sa colaboram cu FDA din SUA la revizuirea aplicatiei noastre, impreuna cu alte agentii de reglementare din intreaga lume”, a afirmat intr-un comunicat de presa Albert Bourla, director executiv al Pfizer. Producatorul de medicamente, cu sediul in New York, a anuntat ca a inceput procesul de solicitare a autorizatiei in mai multe tari, inclusiv in Regatul Unit, Australia, Noua Zeelanda si in Coreea de Sud si intentioneaza sa mai depuna cereri internationale.