Un medicament care are la baza un anticorp natural extras de la persoane care nici la 100 de ani nu dau semne de Alzheimer ar putea fi pilula-minune cautata de atatia ani de cercetatori.

Medicamentul, aflat inca in teste, are la baza anticorpul numit aducanumab. Testele de pana acum (realizate atat pe oameni, cat si pe cobai) au aratat ca in grupul caruia i s-a administrat acest medicament, boala a fost oprita din evolutie, informeaza ziare.com, care citeaza The Independent.

Practic, in cazul pacientilor care au primit cea mai mare doza, depozitele amiloide (cele de care se leaga aparitia bolii) au disparut complet. Se pare ca acest anticorp tinteste exact depozitele amiloide, spun cei implicati in studiu.

Sunt cele mai bune vesti pe care le primim in 25 de ani de cercetare in domeniul Alzheimerului si aduc speranta pacientilor si famiilor afectate de boala”, a declarat unul dintre oamenii de stiinta implicati in cercetare, neurologul Stephen Salloway, de la Spitalul Butler din Providence, Rhode Island.

„Comparativ cu alte studii publicate in trecut, dimensiunile efectelor acestui medicament sunt fara precedent”, a mai spus un alt cercetator implicat in studiu, Roger Nitsch, de la Universitatea Zurich, din Elvetia.

Totusi, nu trebuie pierdut din vedere faptul ca e vorba despre un studiu care s-a facut pe un numar mic de participanti (165), care va trebui replicat la scara mai mare. In prezent sunt recrutati 2.700 de pacienti din 20 de tari, care sa participe la un studiu pe 18 luni. Rezultatele sunt asteptate sa apara in 2020.

1 COMENTARIU

  1. Mă bucură o astfel de veste ! Sper să fie și reală ! Cu 10 ani în urmă nici nu știam ce înseamnă această boală .In prezent aud că tot mai multe persoane sunt afectate de această cruntă maladie. E o nouă speranță, că putem trăi bătrînețea ,fără să fim o povară pentru familie .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.