Acasă Sanatate Paralizia la oameni ar putea fi tratata! Un gel testat pe soareci...

Paralizia la oameni ar putea fi tratata! Un gel testat pe soareci a vindecat paralizia intr-o luna VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un gel testat pe soareci de laborator de catre oamenii de stiinta americani a avut rezultate formidabile. Dupa administrarea unei singure injectii la soarecii cu paralizie, rozatoarele s-au recuperat integral in doar o luna, arata spotmedia, care citeaza IFL Science.

Oamenii de stiinta americani, de la Northwestern University, cei care au realizat studiul, vor sa obtina cat mai repede aprobarea FDA pentru a incerca acum gelul pe oameni.

Medicamentul sub forma de gel a fost injectat in tesutul din jurul maduvei spinarii soarecilor de laborator la 24 de ore dupa ce le-a fost facuta o incizie in coloana vertebrala.

Cele mai importante simptome ale accidentelor vasculare! Nu le ignora! Iti pot salva viata!

Echipa a decis sa astepte o zi, deoarece oamenii care sufera leziuni devastatoare ale coloanei vertebrale in urma accidentelor de masina, impuscaturi si nu numai intampina si ei intarzieri in primirea tratamentului.

Patru saptamani mai tarziu, soarecii care au primit tratamentul si-au recapatat capacitatea de a merge aproape la fel de bine ca inainte de ranire.

”Este un concept nou care nu a mai fost incercat, dar am avut un succes remarcabil in imbunatatirea recuperarii dupa leziuni spinale”, a explicat autorul studiului, Samuel Stupp, de la universitatea mentionata, conform IFL Science.

Revolutionar! Persoane paralizate au miscat cursorul unui computer cu puterea gandului!

Cei implicaai in studiu sunt optimisti ca terapia va functiona si la oameni, pentru ca sistemul nervos este foarte asemanator intre speciile de mamifere. In plus, „nu exista nimic care sa ajute pacientii cu leziuni ale maduvei spinarii, iar aceasta este o problema umana imensa”, a mai spus autorul studiului.

Potrivit statisticilor oficiale, aproape 300.000 de oameni traiesc cu o leziune a maduvei spinarii numai in SUA. Durata lor de viata este mai scurta decat cea a persoanelor fara leziuni ale coloanei vertebrale si nu s-a imbunatatit din anii 1980.

Leziunile spinale sunt o provocare majora pentru stiinta de decenii intregi, deoarece sistemul nervos central, care include creierul si maduva spinarii, prin care se transmit semnalele de la creier la restul corpului, are o capacitate limitata de reparare dupa leziuni.