Acasă World Milioane de americani renunta la locurile de munca. Peste 4 milioane au...

Milioane de americani renunta la locurile de munca. Peste 4 milioane au demisionat intr-o singura luna

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Numarul americanilor care isi parasesc voluntar locurile de munca a crescut la un nivel record in septembrie, in timp ce oferta de locuri de munca se mentine peste nivelurile de dinaintea pandemiei.

Este un semn ca firmele ar putea fi nevoite sa continue sa creasca salariile pentru a atrage lucratori, transmite News.ro, care citeaza Reuters.

Raportul lunar al Departamentului Muncii privind ocuparea locurilor de munca, publicat vineri, reflecta o economie neuniforma, cu o cerere puternica si deficite de forta de munca si de bunuri, care au dus la cel mai ridicat nivel al inflatiei din ultimii 31 de ani.

Organizatia Mondiala a Muncii prevede un scenariu sumbru: Jumatate dintre muncitorii din intreaga lume ar putea ramane fara locuri de munca!

Inflatia salariala arata putine semne de scadere, chiar daca numarul zilnic al cazurilor de infectii cu noul coronavirus este in scadere.

Angajatorii din aproape toate industriile concureaza pentru a atrage muncitori, pe piata muncii fiind cu trei milioane de oameni mai putini in comparatie cu nivelurile de dinaintea pandemiei.

Lupta pentru muncitori a impulsionat cresterea salariilor la un ritm anual de 4,9% in octombrie, desi aceasta a fost depasita de inflatie, ceea ce a dus la o scadere a castigurilor reale.

De unde venea geniul lui Steve Jobs! Cum isi antrena mintea sa mearga brici?

Un sondaj separat al Universitatii din Michigan arata consternarea in randul consumatorilor, care au senzatia ca economia a scazut la cel mai redus nivel din ultimii zece ani, putini dintre ei considerand ca autoritatile iau masuri suficiente pentru a combate inflatia.

Renuntarile la locurile de munca au crescut cu aproximativ 164.000 in septembrie, ridicand totalul la un nivel record de 4,4 milioane.

Ofertele de locuri de munca, o masura a cererii de munca, au scazut cu 191.000, pana la 10,4 milioane in ultima zi a lunii septembrie. Angajarile au ramas in mare parte neschimbate, la 6,5 ​​milioane in septembrie.