Acasă Utile De unde venea geniul lui Steve Jobs! Cum isi antrena mintea sa...

De unde venea geniul lui Steve Jobs! Cum isi antrena mintea sa mearga brici?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Creierul nu isi sporeste performantele si nici macar nu si le pastreaza, daca nu este antrenat permanent. Persoanele inteligente stiu foarte bine asta si au grija permanent sa isi mentina intelectul treaz prin mai multe modalitati. Cea mai la indemana este reprezenatat de exercitii, special concepute pentru eficienta maxima.

Si Steve Jobs, geniul creativ, a simtit nevoia sa-si exerseze creierul.
Metoda sa de antrenament va este dezvaluita mai jos.

Daca te asezi si pur si simplu te observi, vei vedea cat de nelinistita iti este mintea. Daca incerci s-o linistesti, nu faci decat sa inrautatesti situatia. Daca dupa catava vreme reusesti, ti se vor revela lucrurile cele mai subtile. Intuitia iti va deveni mai acuta, vederea, mai clara si vei fi constient de tine insuti in timp, in acest moment specific, aici si acum. Gandurile ti se vor derula mai incet, constiinta ti se va amplifica si vei vedea mult mai departe decat vedeai inainte.

Asa i-a descris Steve Jobs efectele meditatiei biografului sau Walter Isaacson.

Un tip special de meditatie este meditatia cu subiectul pe deplin constient, care isi are originile in budismul zen si in taoism. Cu putin timp inainte sa moara, Jobs i-a spus lui Isaacson ca de multi ani practica meditatia. Martor al acestui fapt este ziaristul si scriitorul Jeffrey James, cu care Jobs, la inceputul anilor 90´ discuta despre relatia dintre filosofia zen si programarea computerelor, arata bzi.

Aceasta perioada a fost mai ciudata, ne asigura James, dar a reprezentat un moment crucial in viata lui Jobs. Astazi, efectul pozitiv al meditatiei a fost dovedit de neurostiinta si giganti de talia lui Google, General Mills, Target si Ford au organizat cursuri speciale pentru a-si invata salariatii acelasi tip de meditatie pe care Jobs l-a descoperit cu atatia ani in urma.

Judecand dupa ceea ce Isaacson lasa sa se intrevada in biografie, meditatia pe care Jobs o practica era foarte asemanatoare cu aceea a maestrului Yang Jin Ming.

Este vorba despre urmatorii pasi:

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos