Acasă World Organizatia Mondiala a Muncii prevede un scenariu sumbru: Jumatate dintre muncitorii din...

Organizatia Mondiala a Muncii prevede un scenariu sumbru: Jumatate dintre muncitorii din intreaga lume ar putea ramane fara locuri de munca!

Somaj
Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aproximativ 1,6 miliarde de oameni ar putea ramane fara locuri de munca la nivel mondial, avertizeaza Organizatia Mondiala a Muncii (OMM). Este vorba de jumatate din forta de munca a omenirii.

Conform sursei citate, 436 de milioane de companii sunt in pericol de a-si inceta activitatea sau de a suferi pierderi considerabile.

„Cu cat dureaza mai mult, cu atat mai multi vor ajunge intr-o forma de somaj. Adevaratul pericol de aici, nu este somajul pe termen scurt, prin care trebuie sa sprijinim oamenii, ci faptul ca, in multe cazuri, el se va transforma in somaj pe termen lung”, explica economistul Guntram Wolff.

Circa 436 de milioane de companii din intreaga lume sunt in pericol sa se inchida sau sa isi reduca drastic activitatea. Cele mai multe, din comert, productie si industria ospitalitatii.

„Daca ai fi putut sa servesti 100 de clienti, sa spunem, pentru a avea venitul necesar sa platesti salariile, taxele, sa isi intretii familia, pentru ca despre asta este vorba, acest lucru nu mai este posibil, pentru ca incasarile vor fi la jumatate. De aceea, abia daca vom reusi sa acoperim costurile si nici acest lucru nu este o certitudine”, explica Andreas Ghikas, proprietar de cafenea.

Numai in sectorul turistic, peste 100 de milioane de oameni ar putea ramane fara un loc de munca.

„Urmatoarele sase luni cred ca se anunta sumbre. Cred ca intrebarea importanta este cat de mari vor fi pierderile din turism pentru viitorul an si jumatate”, a adaugat economistul Guntram Wolff, citat de Mediafax.

In acest moment, peste 2,3 milioane de oameni traiesc in state si regiuni in care sunt impuse masuri de carantina ca urmare a pandemiei.