Acasă Special Opinii Cristian Tudor Popescu, despre deciziile legate de coronavirus: „Guvernul va juca rational,...

Cristian Tudor Popescu, despre deciziile legate de coronavirus: „Guvernul va juca rational, pentru ca asa vrea presedintele Iohannis”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu considera ca Guvernul PNL va lua deciziile legate de epidemie tot rational, nu electoral, intrucat „asa vrea sa se intample lucrurile presedintele Iohannis”.

CTP afirma ca scaderea in sondaje a PNL este cauzata de masurile dure luate in aceasta perioada pentru a stopa extinderea coronavirusului.

“Faptul ca romanilor li s-a redus drastic libertatea de miscare, si-au intrerupt munca, banii au fost din ce in ce mai putini, toate astea n-aveau cum sa duca la cresterea popularitatii PNL. Pe masura ce s-a avansat in aceasta stare de urgenta, nemultumirea oamenilor a crescut, in legatura pur si simplu cu situatia.

Este de natura psihologica situatia. De aici si incercarile, unele dintre ele stridente, cum a fost ultima iesire a presedintelui Iohannis pe tema autonomiei Tinutului Secuiesc.

Aceste incercari ale presedintelui sunt menite sa mai dea niste oxigen PNL-ului”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

Acesta mai crede ca, in ciuda scaderii in sondaje si a faptului ca in acest an vor fi doua scrutine, PNL va alege sa actioneze rational si in continuare.

“In ceea ce priveste evolutia PNL, totul depinde de ce se intampla dupa 15 mai. Indiferent de ce se va intampla dupa aceasta saptamana, in care se vor vedea efectele sarbatorilor de Pasti, oamenii nu mai au rabdare, frica de boala si de moarte s-a tocit si practic vor vrea sa-si reia viata de dinainte. Vor dori sa se intalneasca cu rude, prieteni, cunoscuti. Daca PNL se va opune in continuare, va pierde si mai rau, chiar daca sunt masurile necesare si rationale.

Cred ca Guvernul va juca rational, pentru ca asa vrea sa se intample lucrurile presedintele Iohannis. N-are cum sa renunte la atitudinea de pana acum. N-are cum sa promoveze laxitatea”, spune Cristian Tudor Popescu.

PNL este in scadere, cotat cu 33% din intentiile de vot, iar PSD inregistreaza o crestere usoara, la 24,8%, potrivit Barometrului Europa FM realizat de IMAS in aceasta luna. Pro Romania marcheaza o crestere, la 8,2 la suta, fata de 5,8 procente luna trecuta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos