Otravurile din pateul vegetal si problemele de sanatate pe care le poate provoca!

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania – APC Romania a realizat un studiu realizat pe 70 de tipuri de pate vegetal.

Din analizele APC Romania, specialistii subliniaza ca unele din pateurile analizate contin anumiti aditivi alimentari care pot provoca probleme de sanatate atunci cand sunt consumati in cantitati mari.

E1520 – Propilen glicol – produs ce se utilizeaza ca antigel in radiatoarele motoarelor si se extrage din titei. Produce stari depresive ale sistemului nervos central, este neurotoxic si cardiotoxic. In contact cu pielea produce dermatite.

Click pe aceeasi tema:  Adevarul a iesit la iveala! Ce nu ti-a spus nimeni despre cancer!

E635 – Ribonucleotid disodic – posibil cancerigen, dar se regaseste in 29 dintre pateurile vegetale analizate.

E621 – Monoglutamat de sodiu – produce dureri de cap, slabiciune, greata, arsuri, astm, poate declansa Alzheimer si Parkinson. Nu trebuie consumat de femeile insarcinate, copii, hipoglicemici, batrani sau cardiaci. Se regaseste in 57 dintre pateurile vegetale analizate.

E412 – Guma guar – Un aditiv ce poate fi consumat moderat pentru ca produce balonari, greata, crampe, astm, alergii, eczeme. Este prezent in 28 de sortimente incluse in acest studiu despre pateul vegetal.

Click pe aceeasi tema:  Detoxifierea ficatului in mod natural! Secretul poate sta in seva de mesteacan!

Sursa: feminis.ro

Citeste caplimpede

 

spre