Acasă Sanatate Nu poti pierde in greutate? Supravegheaza cei 5 factori care iti regleaza...

Nu poti pierde in greutate? Supravegheaza cei 5 factori care iti regleaza metabolismul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

TIROIDA

Tiroida este un superstar matabolic. O glanda in forma de fluture situata in centrul gatului actioneaza ca un cuptor al corpului. Glanda pituitara este asemeni unui termostat, iar hipotalamusul este ca cel care controleaza termostatul, dar tiroida este cuptorul, iar hormonii produsi, cum ar fi T3 si T4. sunt de caldura. Atunci cand devine prea cald, termostatul trebuie pus la minim, iar atunci cand este frig trebuie dat la maxim. Daca oricare dintre aceste trei mecanisme nu functioneaza cum trebuie, atunci temperatura corpului – o reflexie directa a metabolismului – se va opri.

Tiroida efectueaza aceasta sarcina prin mai multe functii in organism, inclusiv extragerea iodului din produsele alimentare pentru a produce T3 si T4. T3 si T4 calatoresc prin sange si influenteaza metabolismul prin conversia oxigenului si a caloriilor pentru energie. T3, in special, este supereroul metabolismului rapid. Acesta poseda aproximativ de patru ori puterea hormonului metabolic T4.

Dar tiroida are o parte intunecata: un hormon numit Reverse T3 (RT3). Care practic opreste arderea si atunci incepe asimilarea grasimilor.